home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A máriagyűdi Sarlós Boldogasszony-kegytemplom
MTI
2020.04.05.
LXXV. évf. 14. szám
A máriagyűdi Sarlós Boldogasszony-kegytemplom

A máriagyűdi Sarlós Boldogasszony-kegytemplom 2020. április 5-én. Ma van virágvasárnap, Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a katolikus egyház. A koronavírus-járvány miatt nem lesznek nyilvános szentmisék, szertartások virágvasárnap (fotó: MTI/Sóki Tamás)

Máriagyűdön évente minden Márianapkor és jelesebb katolikus ünnep alkalmával búcsút tartanak 25-27 alkalommal. Az évente idelátogató zarándokok számát ötszázezerre becsülik. 1006-ban az akkor megtalált Mária-szobor fölé kápolnát emeltek, 1148-ban II. Géza király templomot építtetett, majd a 15. században gótikus stílusban újjáépítették. A ma is álló barokk stílusú templomot a 18. században emelték. XVI. Benedek pápa 2008. szeptember 14-ével bazilika címet adományozott a kegytemplomnak.


Fotó: MTI/Sóki Tamás

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..