home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A magyarországi szerbek képviselőit fogadták az MNT-ben
2021.05.28.
LXXVI. évf. 21. szám
A magyarországi szerbek képviselőit fogadták az MNT-ben

A magyarországi Szerb Országos Önkormányzat küldöttségét fogadta a Magyar Nemzeti Tanács vezetősége.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke és Lulić Emil hivatalvezető Szutor Lászlóné elnökkel, Rusz Igor Dusán elnökhelyettessel és Alexov Lyubomirrel, a Magyar Országgyűlés szerb nemzetiségi szószólójával egyeztettek Szabadkán. Az MNT közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint az eszmecsere központi témája a két országos kisebbségi önkormányzat szerepének és intézményeinek alakulása és változása volt a kisebbségi jogok megvalósításában a kultúra, az oktatás és a tájékoztatás, valamint a hivatalos nyelv- és íráshasználat területén.

Azt írták, az összejövetel alkalmat kínált arra is, hogy szorosabbra fűzzék a szálakat a Magyar Nemzeti Tanács és a Szerb Országos Önkormányzat és intézményeik között azoknak az együttműködési kereteknek a jegyében, amelyek célja, hogy Magyarország és Szerbia szoros, stratégiai szövetségesei legyenek egymásnak, és hogy Szerbia mielőbb az Európai Unió tagja legyen.

Forrás: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..