home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A magyar konyha napján Versecen
(K. N.)
2015.11.06.
LXX. évf. 44. szám
A magyar konyha napján Versecen

Ha meg akarunk ismerni egy nemzetet, barátkoznunk kell a tagjaival. Ha bele szeretnénk látni egy nemzet lelkébe, akkor meg kell hallgatnunk a zenéit, meg kell kóstolnunk az ételeit. Ez volt a Verseci Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület kiindulópontja, amikor október végén megrendezte A magyar konyha napját, mely igencsak sokszínűre sikeredett.

A házigazdák lángost, zserbószeletet, Rákóczi-túróst, különféle rétest készítettek és kínáltak a vendégeknek. Nagy keletje volt a vadas ételeknek és a sertéspörköltnek.

Sor került Paskó Csaba atya szakácskönyvének bemutatójára is.

Az egyesület udvara kicsinek bizonyult, hiszen a verseciek mellett vendégek is érkeztek: Dettáról (Románia), Székelykevéről, Zentáról, Újvidékről, Udvarszállásról, Fehértemplomból…

A verseci mezőgazdasági iskola szakácsnövendékeinek a magyar konyha jellegzetességeiről Paskó atya és Kiss Nenád verseci szakács tartott előadást.

A verseci községi tanácsot Julkica Mitrašinović és Nataša Maljković Čonić képviselte, a városi könyvtárat pedig Dragana Rakić és Fodor Tamás.

Virág Bene Klára, a kultúregyesület titkára elmondta, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel — és hagyományteremtő szándékkal — jövőre is megtartják a rendezvényt, melynek létrejöttét az idén az MNT is támogatta. 




















Andrija Ratković felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..