home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A macedóniai magyar közösség kulturális bemutatkozója
Vadlövő Gabriella
2024.01.19.
LXXIX. évf. 3. szám
A macedóniai magyar közösség kulturális bemutatkozója

Új projekttel mutatkoztak be a macedóniai magyarok Észak-Macedóniában.

A macedóniai magyar közösség kulturális alkotásainak bemutatója – ezzel az elnevezéssel látogattak el több településre is, hogy a helyiek megismerjék a magyar kultúrát, hagyományokat, történelmet, zenét, gasztronómiát, de értesüljenek arról is, mivel is gazdagítják az itt élő magyarok a macedón kultúrát. Krusevo, Kriva Palanka, Probistip, Bitola, majd a főváros, Szkopje lakosai előtt mutatkoztak be. A macedóniai magyarok kulturális bemutatkozójának a települések kultúrotthonai adtak otthont, és minden alkalommal teltház előtt mutatkozott be a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete.

Az érdeklődők megtekinthették a Teleház tagjainak festményeit. Rövid kulturális műsor keretében Sutus József, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének elnöke ismertette a szervezet tevékenységét. Az érdeklődők a Teleház által, illetve közreműködésével kiadott, a macedóniai magyarok tevékenységéről szóló könyveket is megismerhették. Emellett megtekintették azt a dokumentumfilmet is, amely az 1956-os történések után Krusevóban menedékre lelt magyarokról szól. A Teleház citerazenekara is fellépett, majd az esemény végén a hamisítatlan magyar gulyást is megkóstolhatták a helyiek. A magyar gasztronómia, akárcsak a magyar dalok, a gazdag kultúra és történelem hatalmas sikert arattak a macedónok körében.

A macedóniai magyar közösség kulturális bemutatkozója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..