home 2024. április 28., Valéria napja
Online előfizetés
A legtöbb YouTube-megtekintéssel büszkélkedő magyar dalok
Zvekán Péter
2023.09.22.
LXXVIII. évf. 37. szám
A legtöbb YouTube-megtekintéssel büszkélkedő magyar dalok

A YouTube volt az első olyan online videóplatform, amely olyan szintet lépett meg, hogy ha egy előadónak nincs fent ezen a felületen a klipje, akkor az olyan, mintha nem is volna. Az is érdekes, hogy annak idején a Gangnam Style akkora megtekintést ért el, hogy azt az addigi rendszer nem is tudta kezelni, ezért újra kellett gondolni. Nos azóta Psy dala az 5. helyre csúszott az 1.-ről, azt ugyanis Luis Fonsi Despacitója vette át a maga 8,2 milliárdos nézettségével. De vajon hogy állnak a magyar dalok? Ott ki lehet a befutó? Ennek jártam utána.


Bagossy – bartoktavasz.hu

3. Bagossy Brothers Company: Olyan Ő (56 millió megtekintés)

Bagossy Norbert és testvére, Bagossy László több zenekarban is játszott együtt, mielőtt 2013-ban Gyergyószentmiklóson úgy döntöttek, hogy megalapítják a saját nevüket viselő formációt, a Bagossy Brothers Companyt. 2015-ben nyertek egy pályázaton, mely a kezdő zenekarokat segítette, így lehetőségük volt felvenni az első albumukat. És bár Erdélyben egyre felkapottabbak lettek, Magyarországon elég nagy érdektelenség fogadta őket. Mint kiderült, ez a későbbiekben megváltozott, hiszen egy idő után a fesztiválok állandó fellépői lettek, és díjakat is bezsebeltek. Négy éve azonban egy teljesen új szintre léptek akkor, amikor megjelent az Olyan Ő című daluk, melyet annyira megszeretett a közönség, hogy egyik pillanatról a másikra az egyik legismertebb magyar nyelvű zenekarrá váltak. A sikerhullámot rendkívül jól megülték, így azóta is folyamatosan a figyelem középpontjában vannak.

 

2. Ismerős Arcok: Nélküled (59 millió megtekintés)

Ez a szám teljesen önálló életre kelt. A zenekartagok bevallották, hogy eredetileg a Nélküled koncertzáró dalnak született, de a közönség és a hallgatóság felkapta, és rengetegen éppen ezt a szerzeményt élik meg egyfajta második magyar himnusznak. Olyannak, amely összefogja az egész Kárpát-medencét. Ezt bizonyítja a megtekintések száma is, mely jelenleg meghaladja az 59 milliót.

 

1. Majka, Curtis, BLR: Belehalok (76 millió megtekintés)

Majoros Péter valóban ritka sikeres karriert futott be. Sokan valószínűleg már nem is emlékeznek arra, hogy Magyarország eredetileg a Való Világból ismerhette meg, mely után a tagok jellemzően elmerültek a süllyesztőben, de nem Majka. Rappelni kezdett, és abban az időszakban főleg Dopeman oldalán láthattuk — ez a kapcsolat a későbbiekben csúnyán megszakadt, de Majka folytatta. Az igazán nagy dobás az volt, amikor 2012-ben Curtisszel és BLR-rel közösen elkészítették a Belehalok című dalt, mely Majka negyedik stúdióalbumának első kislemeze volt. A klip az év márciusában debütált, és akkorát ment, mint addig előtte egy magyar dal sem. Csak az első évben elérte a 24 milliós megtekintést, mely mára 76 millióra nőtt. Ezt tudva egyértelmű, hogy Majka élete teljesen megváltozott, és azóta folyamatosan a top előadók között van. A történet szépsége, hogy a szám sikere miatt Curtis és BLR is befutott, pedig róluk korábban nem sokat tudott a szélesebb közönség.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..