home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A legnézettebb YouTube-dalok
Zvekán Péter
2017.08.09.
LXXII. évf. 31. szám
A legnézettebb YouTube-dalok

Úgy gondolom, manapság már nem is tudjuk elképzelni, hogy milyen lenne az életünk YouTube nélkül.

Egyszerűen azért, mert a világ legnagyobb videómegosztó portálján minden van: a vicces tartalmaktól a tömérdek mennyiségű zenéig. Ez a szegmens annyira fontos lett az utóbbi években, hogy az az előadó, aki nem teszi fel a hivatalos klipjét, az konkrétan nincs sehol.

Az emberek rengeteg időt töltöttek el az oldalon, így bizonyos klipeket egyre többen néznek meg. Kezdetben kimagasló eredménynek számított a 10-20 milliós megtekintés, manapság ennek megfelelője a többmilliárdos nézettség. Emiatt gondoltam arra, hogy írok néhány sort a világ öt legnépszerűbb klipjéről.

1. Wiz Khalifa — See You Again ft. Charlie Puth (2 966 818 732 megtekintés)

Ennél a dalnál vegyes érzelmek törnek elő belőlem. Azt kell tudni róla, hogy akkor jelent meg, amikor 2015-ben a Halálos iramban című film egyik sztárja, név szerint Paul Walker egy autóbalesetben életét vesztette. A dal a színésznek állít emléket, melyet kétféleképpen lehet felfogni. Az egyik oldal azt mondja, hogy milyen őszinte és szép, a másik pedig azt, hogy csak hatásvadászatról van szó. Ezt mindenki döntse el magában, de tény, hogy Charlie Puth innentől kezdve lett igazán világhírű.

 

 

2. PSY — Gangnam Style (2 913 005 960 megtekintés)

Ki ne ismerné azt a fickót Dél-Koreából, aki extrém videójával és táncmozdulataival felrobbantotta a YouTube-ot?! Ő volt az, aki először lépte át a kétmilliárdos megtekintést. Olyan mendemondák is keringnek, hogy emiatt át kellett kódolni az oldalt, mert ekkora nézettségre maguk a honlap készítői sem számítottak. A Gangnam Style viszont egyértelműen a világ egyik legnépszerűbb zeneszáma. Amikor felcsendül valahol, még napjainkban is — pedig 2012-ben került fel a világhálóra — felismerik, dúdolják és táncolják.

 

 

3. Justin Bieber — Sorry (2 679 340 569 megtekintés)

Justin Bieber nem más, mint a véletlenül felfedezett kanadai srác. Egy producer éppen a YouTube-on kattintgatott, amikor ráakadt az akkor még szemtelenül fiatal Bieberre, amint az utcán állva gitározik és énekel. A tehetséget felismerte, és Justint az egekbe repítette. Kezdetben sokan gyűlölték az énekest, mert nyálas, fiatal, meg úgy egyáltalán, mit akar a nagyok között. Az idő azonban bebizonyította, hogy valóban tud valamit a srác. Olyannyira, hogy Sorry című dala a valaha legtöbbet megtekintett számok listáján a dobogó harmadik fokát birtokolja.

 

 

4. Mark Ronson — Uptown Funk ft. Bruno Mars (2 576 647 362 megtekintés)

Bruno Mars személyes nagy kedvencem. Nemcsak azért, mert jól énekel, hanem mert koncertjein akkora show-t csinál, és olyan brutálisan jól táncol, hogy ezt bizony értékelni kell. Kevés manapság az ilyen előadó. Esetében nemegyszer fordult elő, hogy akár két év is eltelt, mire új dallal jelentkezett, de amikor előrukkol valamivel, az általában nagyot üt. Így volt ez 2014-ben is, amikor Mark Ronsonnal közösen elkészítették az Uptown Funkot.

 

 

5. Luis Fonsi — Despacito (2 847 898 935 megtekintés)

Az idén, ha leugrunk egy sörért, elmegyünk bevásárolni, sétálunk az utcán, beülünk valahova egy kávéra, elmegyünk nyaralni vagy ha csak éppen a rádiót hallgatjuk, nem tudunk megúszni úgy egy napot, hogy ne csendüljön fel a Despacito. A szöveget nem értjük, és hogy miért lett ekkora sláger, azt sem. Viszont annyira sokszor hallottuk olykor akaratunk ellenére is, hogy szépen lassan megszerettük. A Despacito egyébként magyarul azt jelenti, hogy lassan. A dal szövegét ne próbálják meg lefordítani, jobb azt nem érteni. Az viszont tény, hogy a felsoroltak közül ez a legfrissebb dal, amely máris a többiek nyomába lépett.

 


 


A nyitóképen a Despacito borítója: Wikipedia.org

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..