home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A legnagyobb színpadi balesetek
Zvekán Péter
2022.10.28.
LXXVII. évf. 43. szám
A legnagyobb színpadi balesetek

A híres zenészek nagyon sokat turnéznak, rengeteg koncertet nyomnak le a karrierjük alatt. Mivel életükben elengedhetetlen a hatalmas mennyiségű technikai felszerelés, mindenkinek van legalább egy olyan élménye, amikor valami félresikerül. Következzen néhány hihetetlen színpadi baleset a zene világából.

A Metallica és a tűz

Talán az egyik legismertebb színpadi baleset 1992-ben történt Montrealban, a Metallica fellépésén. A srácok éppen a Black Album-turnét nyomták, amikor az ominózus napon úgy döntöttek, hogy megnövelik a pirotechnikai felszerelés tölteteinek mennyiségét. Ez jó ötletnek tűnt, mert így magasabbra csaphattak fel a lángok a színpad elején. A baleset a Fade To Black című szám alatt történt. Az énekes-gitáros James Hetfield egy pillanatban belezavarodott a színpadi helyzetébe, vagyis abba, hogy pontosan merre is mozoghat, és merre nem. Oda lépett, ahova nem lett volna szabad, és ezt a pirotechnikával megbízott szakember sajnos nem látta. Megnyomta a gombot, és felcsapott egy 3,6 méter magas, több mint 1000 fokos lángcsóva, mely elkapta az énekes teljes bal felét. A nyakában lógó gitár valamennyit felfogott az egészből, de az égési sérülés így is szörnyű volt. A koncert félbeszakadt, Jamest kórházba szállították. A Metallica után a Guns N’ Roses következett, mely nem volt hajlandó előbb kezdeni. A közönség két teljes órát várt arra, hogy fellépjenek, de még akkor sem volt vége a botrányoknak, Axel ugyanis nem volt megelégedve a hangrendszerrel, ezért kilenc dal után egyszerűen lesétált a színpadról, így az a koncert is abbamaradt.


Fotó forrása: revolvermag.com

 

Jennifer Lopez és a mikrofon

Aki már látta színpadon, tudja, hogy Jennifer Lopez mindent belead a produkcióiba. Ő egy olyan előadó, aki az éneklés mellett a táncra is hatalmas hangsúlyt helyez — ebből lett a baj. Egy interjúban így emlékezik vissza a történtekre: „Gyakran őrült dolgokat művelek a színpadon, egyszer pedig annyira hevesen kaptam a számhoz a mikrofont, hogy konkrétan kitörtem a fogam. Hátrarohantam, és megkérdeztem, hogy befejezzem-e így a show-t, mire csak annyit válaszoltak, hogy persze, nincs nagy gond.

 

Dave Grohl lezuhant a színpadról

2015-ben éppen Göteborgban lépett fel a Foo Fighters, amikor is egy szerencsétlen pillanatban az énekes-gitáros Dave Grohl lezuhant a színpadról. Annyira szerencsétlenül esett, hogy eltörte a lábát. De egy rocker természetesen nem adja fel. Mialatt a kórházban gipszelték, a többiek feldolgozásokat játszottak, majd amikor Dave visszatért a sürgősségiről, törött lábbal folytatta a koncertet.


Fotó forrása:images.squarespace-cdn.com

 

Az óriáskivetítő

Az idén az egyik legnagyobb baleset a Mirror fiúbanda hongkongi koncertjén történt. A színpad felett hatalmas kivetítők lógtak, melyek sokat hozzátettek a látványhoz. Azt is tudni kell, hogy ezek a srácok mindig rengeteg táncossal dolgoznak együtt. A koncert alatt, miközben szinte mindenki a színpadon tartózkodott, az egyik hatalmas kivetítő leszakadt, és legalább két táncost telibe talált. A helyzetet tovább rontotta, hogy a zuhanás utáni dőlés következtében újabb táncosok jártak pórul. A koncertet azonnal leállították, a sérülteket kórházba szállították. Egy táncos állapota kritikus volt, a többiek kisebb zúzódásokkal úszták meg a balesetet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..