home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A legmenőbb lakásdizájntrendek 2019-ben
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2019.01.14.
LXXIV. évf. 2. szám
A legmenőbb lakásdizájntrendek 2019-ben

Minden év végén a lakásbelső-tervezők már látják és ki is dolgozzák a következő év legnépszerűbb darabjait, színeit.

Akik most rendezik be újonnan az otthonukat, előnyben vannak, ám azok se keseredjenek el, akik felújításon gondolkodnak, hiszen az elsők között valósíthatják meg a trendi ötleteket.

 

A TERRAZZO ÚJRA HÓDÍT

Egyre közkedveltebbek az újrahasznosított és innovatív anyagok. A terrazzót a XV. századi velencei munkások alkották meg. A megmaradt márványdarabok újrahasznosításával a teraszok padlózatát díszítették. Ebben az évben ezzel a retró hangulatú, de mégis modern mintával ékesíthetjük és tehetjük trendivé lakásunkat — csempe, padlólap vagy tapéta formájában.

 

KEREK FORMÁK

Az idén az előbb említett terrazzón kívül — néhány évtized után — az elegáns, szögletes vonalak helyett a gömbölyded darabok is meghatározóak lesznek a bútorok világában. Ha kanapét, asztalt vagy lámpát szeretnénk, válogassunk bátran a lágyabb vonalvezetésű, gömbölyű formák közül, mentén.

 

FÉMEK, TEXTILEK

Kedvünkre kombinálhatjuk a fémeket és a textileket — például az aranyat, sárgarezet, vasat vagy krómot a bársonnyal, gyapjúval. Ízlésünknek megfelelően ötvözhetjük ezeket az anyagokat, harmonikussá és elegánssá varázsolva velük a környezetünket.

 

 

MÉLY TÓNUSOK, ÉLÉNK SZÍNEK

Ez az év a gazdag, karakteres tónusok éve lesz, ide tartoznak a smaragdzöld, az indigókék és a kékeszöld árnyalatok, illetve a barna és a terrakotta színárnyalat is újra trendi lesz. Az utóbbi évek pasztell és bézs színei után nagy változás az erőt, dinamikát sugárzó élénk színek használata a lakberendezésben.

 

TERMÉSZETESSÉG

Ebben az évben a luxus érzetét a természetes színek és anyagok alkalmazása kelti. Bátran használjunk sok faanyagot, és csempésszünk be növényeket is a lakásunkba, hiszen segítenek a jobb közérzet elérésében, a pihenésben egy-egy stresszes nap után.

 

KÉZMŰVESTÁRGYAK

Már néhány éve hódító útjukra indultak, és úgy tűnik, mára a lakberendezésbe is belopták magukat. Ezeknek a dísztárgyaknak, dekorációs elemeknek a beszerzése természetesen nagyobb utánajárást igényel, ám általuk sokkal egyedibb, személyesebb lesz az otthonunk. Ezek a darabok lehetnek díszpárnák, szőnyegek stb. Mindig a kedvenc színvilágunknak megfelelőeket keressük.

 

 

MINTÁK

Az eddig trendi minimál stílus után igencsak meglepő a több minta használata. Most, ha kedvünk van hozzá, nyugodtan vásároljunk nagy vagy kis mintás anyagokat, melyek lehetnek összeillőek — vagy a kontraszt jegyében eltérőek. Használhatjuk őket tapétán, csempén, szőnyegen, bútorkárpiton, párnán egyaránt.

 

KONYHÁK

A konyha mindig is a lakás központja volt, ez 2019-ben is így marad. A látványos, hipermodern konyhák helyett azonban most inkább a klasszikus hangulatú változatok lesznek az uralkodó trendek. Az egyszerű, zárt szekrények, a természetes burkolatok, a kő és a fa, valamint a visszafogott színek jellemzik a divatos konyhát.

 

BOHÉM

A ’70-es évek uralkodó irányzata, a bohókás és egyúttal sikkes stílus tér újra vissza. Ezeket a nőies, glamouros darabokat kombináljuk kortárs elemekkel, melyekre a letisztult, elegáns tervezés a jellemző. Például vásároljunk olyan térelválasztót, amely szükség esetén asztallá alakítható. Ezzel a kombinációval szintén egyedi, vagány világot hozhatunk létre. Fontos, hogy ezek a tárgyak harmonizáljanak, illetve kiegészítsék egymást.

 

FEKETE FÜRDŐSZOBÁK

Az idei luxusérzést fokozhatjuk a fekete burkolatú fürdőszobával, mely takarítás szempontjából nem éppen a legjobb választás, de igazán drámai hatást érhetünk el vele.

A leglényegesebb tehát, hogy az otthonunk mindig harmonikus legyen, és a legtökéletesebb élményt nyújtsa számunkra.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..