home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A legkisebbek a pályán
Tóth Tibor
2022.12.23.
LXXVII. évf. 51. szám
A legkisebbek a pályán

Az elmúlt szombaton gyerekzsivajtól volt hangos a Magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnoka, a Kanizsa Kézilabdaklub ugyanis minikézilabda-, azaz szivacskézilabda-tornát szervezett az alsó osztályos kézilabdázó-palánták részére. Elnézve a hat környékbeli településről (Ada, Mohol, Muzslya, Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa) érkezett tizenhárom csapatot, biztosak lehetünk benne, hogy a kézilabda régiónkban biztató jövő előtt áll.

A mérkőzések párhuzamosan két pályán zajlottak, a csapatokban egyidejűleg négy játékos és egy kapus tartózkodhatott a pályán. Egyik pályán a kezdők és a kisebbek, az első és a második osztályosok játszottak, míg a másik pályán a harmadikosok és a negyedikesek, azaz a haladó korosztály mutathatta meg tudását a főleg szülőkből, nagyszülőkből, osztálytársakból álló közönségnek. A szivacskézilabda-tornákon az eredményt nem számolják, a gyerekek azonban oroszlánként küzdöttek minden labdáért, ahogy azt a nagyok teszik. Egy-egy gól alkalmával széles mosolyra nyílt a gyerekek szája, nagy volt az öröm, hiszen a versenyszellem már ebben a korban bennük van. Ivković Balázs, a Kanizsa Kézilabdaklub egyik edzője elmondta, hogy a torna megszervezésének elsődleges célja a tapasztalatgyűjtés, a meccstapasztalat-szerzés, és a legfontosabb, hogy minden gyermek jól érezze magát, illetve minél több játéklehetőséghez jusson.


A szivacskézilabda-torna résztvevői

— Láttam jó dolgokat is, olyanokat, amelyeket edzésen gyakoroltunk, de még rengeteg munka vár ránk, viszont jó úton haladunk. Egy szabályzatmódosítás miatt a négy utánpótláscsapatunkból sajnos egy sem indulhatott el ősszel a Vajdasági Kézilabda-szövetség által szervezett bajnokságban. Kiderült, hogy ehhez meghatározott edzői továbbképzés szükséges, melyet korábban nem kértek. Ez a továbbképzés jelenleg folyamatban van, így a tavaszi idényben mind a négy csapatot benevezhetjük az alsóház küzdelmeibe. Az őszi időszakot minél több barátságos mérkőzés lejátszásával hidaltuk át, így megőrizve formánkat. Nem örültünk a szövetség döntésének, viszont lemorzsolódás emiatt nem történt, és már nagyon várjuk a tavaszi idényt, az új kihívásokat. Az összes korosztályban szeretnénk bejutni az alsóházi döntőbe, ami reális elvárás — mondta Balázs

Ivković Ádám, a klub elnöke hangsúlyozta, hogy az ehhez hasonló tornákon a gyerekek alkalmazhatják az edzésen megtanultakat, élesben is kipróbálhatják a kézilabda alapjait, a labdaelkapást, a dobást, a gólszerzést.

— A pályán lévő játékosok közül mindenkinek lehetősége van kapura dobni, gólt szerezni, tehát mindenképp sikerélménnyel vonulhatnak le a pályáról. A meghívott csapatokat jól ismerjük, hiszen hasonló tornák alkalmával havonta más-más helyszínen találkozunk. Külön örömmel tölt el, hogy ennyi szülő, nagyszülő, testvér szurkol a lelátón, hiszen mi egy közösséget alkotunk, és a célunk is az, hogy közösséget kovácsoljunk — fogalmazott Ádám.

A Kanizsa Kézilabdaklub korosztályos csapatai (12 éves és 14 éves lányok és fiúk) az ünnepek után újult erővel vetik bele magukat a munkába, hiszen a tavaszi idényben minél jobb eredményekkel szeretnék megörvendeztetni a sportág kedvelőit.

Küzdelem a labdáért 

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..