home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
A legjobb nyelvtanosok
(—)
2013.04.10.
LXVIII. évf. 15. szám
A legjobb nyelvtanosok

A zentai Emlékiskola volt a házigazdája a közelmúltban megtartott körzeti magyar nyelvtan- és nyelvhelyességi versenynek, amelyen az észak-bánáti körzethez tartozó 6 község általános iskoláinak legjobb felsős nyelvtanosai — mintegy 80 tanuló — mérték össze tudásukat.

Minden tagozatról a három legmagasabb pontszámot elért versenyző jutott tovább a köztársasági vetélkedőre, amelyet május 19-én Szabadkán szerveznek meg. A körzeti versenyt Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője nyitotta meg, és az ünnepi műsorban közreműködött az Emlékiskola két tanulója: Juhász Boglárka 2. osztályos és Király Réka 5. osztályos diák, valamint a zentai Stevan Mokranjac Alapfokú Zeneiskola fúvós növendékei Vojnity Tunity Zsolt vezetésével.
Az ötödikesek közül az első helyezést Mucsi Maja, a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanulója érte el (felkészítő tanár: Molnár Szilvia), második lett Szűcs Dóra (Magyarkanizsa, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, felkészítő tanár: Szabó Klára), harmadik helyen végzett Kőrösi Kitti (Ada, Cseh Károly Általános Iskola, felkészítő tanár: Dobrotka Mária).
A hatodik osztályosoknál első lett Katona Sára (Zenta, Emlékiskola, felkészítő tanár: Máriás Irén), második helyen végzett Márta Beatrix (Oroszlámos, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, felkészítő tanár: Domonkos Szilvia), harmadik helyezést ért el Király Emese (Ada, Cseh Károly Általános Iskola, felkészítő tanár: Dobrotka Mária).
A hetedik osztályosok közül az első helyet Katona Réka, a másodikat Horváth Kátai Krisztina, a harmadikat pedig Krezsó Krisztián érdemelte ki. Mindhárman a zentai Emlékiskola tanulói (felkészítő tanáruk: Kormányos Katona Gyöngyi).
A nyolcadikosok mezőnyében ketten értek el egyforma pontszámot: Dragić Teodóra (Zenta, November 11. Általános Iskola, felkészítő tanár: Szabó Urbán Ibolya) és Nagy Abonyi Lúcia (Zenta, Emlékiskola, felkészítő tanár: Kormányos Katona Gyöngyi) bizonyultak a legjobbaknak. Második helyen végzett Mészáros Réka (Zenta, Emlékiskola, felkészítő tanár: Kormányos Katona Gyöngyi), a harmadik pedig Fenyvesi Abigél lett (Zenta, November 11. Általános Iskola, felkészítő tanár: Szabó Urbán Ibolya).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..