home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A legjobb magyar sajtófotók a REÖK-ben
(—)
2015.10.18.
LXX. évf. 41. szám
A legjobb magyar sajtófotók a REÖK-ben

November 10-éig tekinthető meg a 33. Magyarsajtófotó-kiállítás a szegedi REÖK-ben. A képeken az idén is az elmúlt év legmeghatározóbb pillanatai láthatóak. A válogatásba bekerült például egy sorozat Erdei Zsolt utolsó mérkőzéséről, valamint a szocsi téli olimpia emlékezetes momentumai.

A Magyarsajtófotó-kiállítás a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléje, mely mindig a folyó évet megelőző esztendő legjobb sajtófotóit vonultatja fel. Azok az események, arcok, hangulatok köszönnek vissza a REÖK-ben látható képeken is, amelyek a 2014. esztendőt emlékezetessé tették. Megrázó és örömteli perceket, küzdelmeket, hétköznapi élethelyzeteket és ugyanígy soha többé meg nem örökíthető pillanatokat láthatnak azok, akik ellátogatnak a palotába.

Az idén több mint 7100 fotót küldött be a körülbelül 250 pályázó. Ebből csaknem 380 fotográfia került a megtekinthető válogatásba — közülük több egy-egy sorozat része. Általuk visszaidézhetjük a többi közt a szocsi téli olimpiát, az internetadó elleni tüntetést, Erdei Zsolt — Madár utolsó mérkőzését és az ukrajnai forradalmi eseményeket. Már tavaly is készültek képek menekültekről, a fotósok a debreceni táborból és Ásotthalomról is tudósítottak. Hangulatos képek láthatóak a mohácsi busójárásról vagy éppen egy fácánvadászatról, egy fotós pedig, aki Csanyteleken járt, érzékletes sorozatban mutat rá a magyarországi szegénységre. Mókás természetfotókon pockok verekednek, és összehasonlíthatjuk a Kilimandzsáró látképét egy ködös reggellel Salgótarján felett. A világhírű természetfotós, Máté Bence a magyar természetvédelem szimbólumává választott madárról, a nagy kócsagról készített lenyűgöző sorozatot a Kiskunsági Nemzeti Parkban. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..