home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
A közösség megerősítése
2023.12.07.
LXXVIII. évf. 49. szám
A közösség megerősítése

A Csóka községben megvalósult fejlesztéseket, beruházásokat tekintette meg Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi listavezetője, Fremond Árpád, az MNT elnöke, Lálity Urbán Emese infrastrukturális államtitkár és a Vajdasági Magyar Szövetség több tagja.


Fotók forrása: Juhász Bálint Facebook-oldala

A küldöttség a látogatás kezdetén Padén, a Jenei családnál járt, mely először a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatán nyert támogatást, majd 2020-ban megnyitotta saját autószervizét, melyet szintén a Prosperitati Alapítvány pályázatának köszönhetően tudott fejleszteni. Miután megtekintették a település közelében épülő hidat, Tiszaszentmiklósra utaztak, ahol a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület székházában a közelmúltban számos beruházás zajlott. Hódegyházán azt az épületet nézték meg, amelyet nemrégiben a faluból elszármazottak vásároltak meg, és a tervek szerint a helyi Szent István Király Hagyományőrző Magyar Művelődési Egyesület székháza lesz.

A csókai székhelyű EMS-Pellet Kft., Simon Attila vállalkozása, elsősorban pelletgyártó gépek előállításával foglalkozik, és a cég fejlődésében nagy szerepet töltött be a Prosperitati Alapítvány. A küldöttség tagjai emellett jártak a csókai Szentháromság római katolikus templom plébániáján is.

— A közösség megerősítése azt is jelenti, hogy a lehetőségek szinergiájából olyan egyéni vállalkozók kapaszkodnak meg Padén, akik házat tudnak vásárolni, saját vállalkozást indítanak és újabb munkahelyeket teremtenek — mondta Juhász Bálint. A Csóka községi kampánykörutat pedig ekképp összegezte: — Vagy azt is jelenti, hogy a gazdaságfejlesztési programoknak köszönhetően Csókán hosszú idő után olyan beruházás jön létre, ami 75 állandó munkahelyet és megélhetési lehetőséget biztosít, és amely nemcsak helybeli gazdasági teljesítménnyel bír, hanem gyakorlatilag az egész régió piacát lefedi.

De a közösség megerősítését jelenti az is, ha olyan közösségi tereket biztosítunk, ahol összegyűlhetnek, megélhetik a hagyományokat. Ilyen Tiszaszentmiklóson a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület, és ilyennek kell majd lennie Hódegyházán az onnan elszármazott vállalkozók nagylelkűségének köszönhetően megvásárolt ingatlannak is. Néhány év múlva visszatérünk rá, és abban bízom, hogy hasonlít majd a tiszaszentmiklósi példára. De ugyanezt jelentik a jobb összeköttetést szolgáló infrastrukturális beruházások, amelyek megvalósultak, illetve folyamatban vannak a községben.

A Tiszaszentmiklóst és Hódegyházát összekötő út ezt szolgálja, és ugyanez a feladata a Padén, az Aranka folyón épülő hídnak, ami tartományi forrásokból valósul meg. Nagyon fontos, hogy ezeket az eredményeket le tudtuk tenni az asztalra, a megkezdett munkát szeretnénk folytatni, ugyanis ezekben a projektekben benne van Pásztor elnök úr szíve és lelke. Az életművét természetesen nem hagyjuk lerombolni, dolgozunk tovább elnökünkért, közösségünkért és a jövőért.

Csóka községbe 283 millió dinár támogatást juttattunk, ez több mint 400 millió dinár összberuházást jelentett. 31 falusi házat vásároltak, 15 új vállalkozásról beszélhetünk a 32 meglévő vállalkozás támogatása mellett, és 200 mezőgazdasági termelőt is tudtunk segíteni. Most itt a lehetőség, hogy a mezőgazdasági termelők, a kisgazdaságok, a mikro- és kisvállalkozások, családi vállalkozások újra pályázzanak, és növeljék ezt a számot Csóka községben — nyilatkozta Pásztor Bálint, majd azt is hozzátette, arra kér mindenkit, hogy december 17-én adja le a voksát a közösség erejére és arra, hogy a közösség érdekeit továbbra is érvényesíteni tudják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..