home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A közösség fejlesztéséért
Tóth Tibor
2019.04.13.
LXXIV. évf. 15. szám
A közösség fejlesztéséért

A Ludas Közösségfejlesztő Egyesület megtartotta évi rendes közgyűlését, melyen a régi-új elnököt, Sörös Mártát újra megválasztották a nagy taglétszámú egyesület élére.

A ludasi kultúrotthon kistermében szépszámú polgár gyűlt össze, ezzel is bizonyítva, hogy a település sorsát sokan a szívükön viselik. Az egybegyűlteket Kovács Gábor, a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület alelnöke köszöntötte, majd Dobó Márta, a Palics—Ludas Közvállalat igazgatója szólt a jelenlevőkhöz.


Kovács Gábor nyitotta meg a közgyűlést (a szerző felvételei)

Mint ismeretes, a KfW, vagyis a Német Fejlesztési Bank nemcsak a Palicsi-tó, hanem a Ludasi-tó körüli védősáv kialakítását is támogatja. Dobó kiemelte, hogy a kisajátítás már megkezdődött, a végzések kiküldése folyamatban van. A védősáv létesítése kapcsán a közvállalat felügyeli a történéseket, de egyik tó esetében sem lesz kivitelező. Ez annak a feladata lesz, aki megnyeri a közbeszerzést. A védősávok kialakítása mellett egy évig a rendben tartásuk is a közbeszerzés nyertesének feladata lesz. A tó állapotára térve az igazgatónő köszönetet mondott a helyieknek a csónakok tóból való eltávolításáért.

— A csónakok bejegyzése 2000 dinár, motorcsónak használata pedig továbbra is tilos. A hínárt késő ősszel fogjuk vágni. A télen a tervezettnél kevesebb nádat tudtunk eltávolítani, hiszen a jég vastagsága sok helyen nem tette lehetővé, hogy elvégezzük ezt a munkát. A hajdújárási Szúnyogcsárda is le lesz bontva. Tudom, hogy emblematikus épületről van szó, de nagyon rossz állapotban van, hosszú ideje nem lett karbantartva. Egy projektum részeként kitisztítottuk a környékét, eltávolítottuk az özönfajokat, helyükre őshonos fajokat telepítettünk. Az épület veszélyes állapotban van, csak a borostyán tartja egyben. Szándékunkban áll egy hasonló jellegű, fából készült, újabb és korszerűbb objektumot létesíteni a helyén. A magánmólókat megfizettetjük, viszont a felújításra vonatkozó jóváhagyást már nem a Természetvédelmi Intézettől kell igényelni, elég bennünket értesíteni, és mi megadjuk az engedélyt. A gazdátlan mólókat fel kell szedni, több újat már nem szeretnénk a tavon látni, inkább a régieket kell felújítani.


Megtelt a kultúrotthon kisterme

Aladics Andrea az egyesület pénzügyi beszámolóját ismertette, a nyaranta megrendezendő népzenei táborról pedig Torok Orsolya számolt be. A citera- és népzeneoktatást magában foglaló tábort az idén július 14-e és 19-e között tartják meg.

Aladics Tibor, az egyesület elnökségi tagja kiemelte, hogy továbbra is figyelemmel kísérik a kiírásokat, és ahol csak lehet, ott pályáznak.

— Köszönet illeti ezt a lelkes csapatot, mely sokat tesz környezetünkért, és a kis tónál levő két gyönyörű faépületet készítette. Nagy dolog, amikor egy faluban van olyan csapat, amely erőt képvisel, amely bármilyen munkaakció során egyetlen hívószóra eljön. Rátok mindig tudunk számítani, és hozzá kell tennem, hogy a csoportot nem csak ludasiak alkotják.

A közgyűlésen megköszönték a VMSZ, az MNT és Szabadka városának segítségét, melyek mind lehetőségeikhez mérten támogatják az egyesületet. A jelenlevők egyetértettek abban, hogy a Ludas Közösségfejlesztő Egyesületnek van jövője, majd pedig Sörös Mártát ismét megválasztották az egyesület elnökévé.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..