home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A közösség ereje
Fehér Márta
2023.11.17.
LXXVIII. évf. 46. szám
A közösség ereje

Oromon tényleg jó élni — ezzel a mondattal zárult az elmúlt év történéseit, eseményeit, fejlesztéseit bemutató kisfilm, melyet a falunap alkalmából vetítettek le a Magyarkanizsa községhez tartozó település művelődési házában megtartott ünnepségen.

Az oromiak mellett a völgyesiek és az újfaluiak is ünnepeltek, hiszen ez a három falu alkot egy egészet. Erdélyi Olivér, Orom Helyi Közösség Tanácsának elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy önerőből és a vajdasági magyar politikum támogatásával számos közösségteremtő és -megtartó elképzelést sikerült megvalósítani, és kiemelte, a közelgő választások során ezért kell jól dönteni:

— Idén is feladat vár ránk a parlamenti választásokkor, hogy jól döntsünk, hogy akik eddig biztosították nekünk a hátszelet, azok továbbra is felemelhessék szavukat a magyarság megmaradásáért akár Oromon, Völgyesen vagy Újfaluban, mert a világ és az ország dolgai igenis hatással vannak ránk. Érezhettük ezt akkor is, amikor támogattak minket, hogy középületeink ne váljanak az enyészetté, hogy gyermekeinknek természetes lehessen, hogy anyanyelvükön tanulnak, hogy utaink, közvilágításunk rendezettek legyenek, de még abban is, hogy Oromra jöjjön a fél világ a Malomfesztiválon vagy épp az Oromiak Nagy Világtalálkozóján.

Az oromi falunapi rendezvényre az önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács, a közintézmények és a szomszédos települések képviselői is eljöttek, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség számos tisztségviselője és a december 17-ei választások több VMSZ-es képviselőjelöltje is megjelent.

— Ezek a választások nem azért vannak, mert mi vagy önök akartuk, hanem mert Szerbiában sajnos normális, hogy minden évben választásokat tartanak. Minden alkalommal, amikor választásokat tartanak, nekünk ki kell menni a csatatérre, és megvívni a mi csatánkat a közösségünk érdekében. Arra szeretném önöket buzdítani és kérni, hogy támogassák a VMSZ tartományi és köztársasági választási listáját, hiszen szükséges, hogy továbbra is erős érdekképviseletünk legyen. Arra szeretném önöket kérni, hogy menjünk ki szavazni, és mutassuk meg a közösségünk erejét — fogalmazott felszólalásában Tóbiás József VMSZ-tanácsalelnök, köztársasági parlamenti képviselőjelölt.

Az ünnepséget az óvodások, az iskolások, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a völgyesi asszonykórus, valamint a Zengő Tájház Egyesület csoportjainak fellépése tette örömtelivé. A rendezvényen átadták az idei falunapi elismeréseket is. Az Oromért egyesületi díjat a 2010-ben alakult Zengő Tájház Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete kapta, az egyéni díjat pedig a tizenkét éves Aleksandar Krajnović motokrosszversenyző.

Fényképezte: Fehér Márta

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..