home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A középiskolai kívánságlisták június 30-án 15 óráig tölthetőek ki
2023.06.29.
LXXVIII. évf. 26. szám
A középiskolai kívánságlisták június 30-án 15 óráig tölthetőek ki

64 100 nyolcadikos tanuló vett részt országszerte a kisérettséginek nevezett záróvizsgán, akikre a középiskolákban 75 853 szabad hely vár. A szerb kormányban megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, ami a szerb anyanyelvet illeti, gyengébben teljesítettek a diákok, mint a korábbi években.

Az anyanyelvi teszten a lehetséges 20 pontból átlagosan 10,73 pontot értek el a diákok, matematikából pedig 11,89-et. A választható tantárgyak közül a kémiatesztek sikerültek a legjobban, itt átlagosan 16,06 pontot szereztek a tanulók. A fenti adat a szerb anyanyelvi tesztekre vonatkozik, viszont a nyolcadikosok a szerb nyelven kívül nyolc nemzeti kisebbségi nyelven is vizsgáztak.  

A Moja sredna škola portálon lehetőség van arra, hogy a szülők az általános iskola elvégzéséhez és a középiskolai beiratkozáshoz szükséges összes lépést elvégezzék elektronikusan, egy helyen.

A diákok június 30-án, pénteken 15 óráig korlátlan változtatási és kiegészítési lehetőséggel adhatják be kívánságlistájukat ugyanezen a felületen keresztül. Az eredmények július 3-án reggel 8 órától tekinthetők meg.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..