home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A következő négy évben is Máriás Endre lesz a VMÚE elnöke
(Tha)
2021.12.11.
LXXVI. évf. 49. szám
A következő négy évben is Máriás Endre lesz a VMÚE elnöke

Újvidéken, a Vajdasági RTV új székházában tartotta meg tisztújító közgyűlését a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete.

Az összejövetel kezdetén Máriás Endre, a VMÚE elnöke ismertette az elmúlt négy év tevékenységét, amely a járványhelyzet okozta nehézségek ellenére is eredményes volt. Az egyesület riporttáborokat rendezett, kiadványokat jelentetett meg, képzéseket szervezett és tovább építette a kapcsolatot a Kárpát-medencei magyar újságírók közösségével. Emellett sikerült növelni a tagság létszámát, így a VMÚE-nek jelenleg 220 tagja van.

A KMÚEK (legutóbbi ülésén a szervezet neve Kárpát-medencei Magyar Újságíró Egyesületek Közösségére változott) elmúlt tizenöt évéről Klemm József társelnök beszélt, majd a jelenlévők négy jelentős kiadvánnyal ismerkedhettek meg. Ezek a Maradék maradéka és a Hármaskő – Törökkanizsa riportkönyvek (a VMÚE kiadásában jelentek meg), az Útravaló riportkötet (a VMÚE és a VMMI közös kiadása), valamint a Gúnyhatár című könyv, melyet a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete jegyez – Léphaft Pál rajzaihoz 52, különböző országokban élő kolléga írt rövid szöveget.

A közgyűlés megválasztotta a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete új elnökségét, amely ezúttal is tizenegy tagból áll – öten már korábban is tagjai voltak, hatan pedig most csatlakoztak a testülethez: Dedić Szuzanna, a Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztője, Fehérvári Csongor, a Pannon RTV internetes kiadásának főszerkesztője, Homolya Horváth Ágnes, a Magyar Szó szerkesztője, Kartali Róbert, a Hét Nap főszerkesztő-helyettese, Klemm József, a Vajdasági RTV vezérigazgató-helyettese, Kurcinák Árpád, a Vajdasági RTV szerkesztő-műsorvezetője, Lackó Varjú Sára, a Magyar Szó szerkesztője, Léphaft Pál, a Magyar Szó nyugalmazott karikaturistája, Madár Anikó, az Újvidéki Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Máriás Endre, a Magyar Szó főszerkesztő-helyettese, valamint Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője.

Az új elnökség a következő négy évre is Máriás Endrét kérte fel az elnöki feladatok végzésére, a két alelnök Madár Anikó és Tóth Lívia, a titkár Fehérvári Csongor lett. Szó esett a tervekről is, amelyek között továbbra is szerepelnek a riporttáborok, a kiadványok, képzések, szakmai összejövetelek. 

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..