home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A korszerű tudás kifinomult műhelye
2024.01.29.
LXXIX. évf. 4. szám
A korszerű tudás kifinomult műhelye

A Th!nk Oktatási Központ, mely tavaly márciusban nyitotta meg kapuit, büszkén hirdeti a Logiscool nemzetközi programozóiskola, az Eloquence nyelviskola, a Flying Colors művészeti iskola és a LevelUp 8K képességfejlesztő program egyesített erőfeszítéseit.

Az idén januártól további két kiváló intézmény csatlakozott a Th!nk-családhoz: a Slovolovci szerb nyelviskola és a Kockica játékos képességfejlesztő műhely. Emellett a Th!nk helyet ad a Da Vinci Nyomdokain Polgári Szervezet számára is. A központban minden program és tanfolyam magyar nyelven is elérhető.

Logiscool: a siker záloga

A digitális írástudás és a mesterséges intelligencia alkalmazása ma már elengedhetetlen a munkaerőpiacon való sikeres boldoguláshoz. A Logiscool nem csupán programozást tanít, hanem egy egész életre szóló készségkészlettel látja el a diákokat. A tanulás nemcsak hatékony, de inspiráló környezetben is folyik, ahol lelkes egyetemisták és programozómérnökök oktatják a jövő innovátorait. A Scoolcode platform és a MyLogiscool közösségi hálózat pedig összeköti a gyerekeket egy nemzetközi közösséggel, ahol a modern, szórakoztató és oktatási tartalmak várnak rájuk.

Az iskola célja a gyerekek átvezetése a vizuális kódolástól a szövegalapú programozási nyelvekre, mint például a JavaScript, Python vagy C#. A Logiscool különlegessége, hogy a résztvevők nemzetközileg elismert Python programozói oklevelet szerezhetnek, kinyitva ezzel az ajtót a legkeresettebb programnyelv tudásához.

Eloquence: az elengedhetetlen tudás

Az angol nyelv ma már alapeszköz a globális kapcsolatokban és a szakmai életben. Az Eloquence nyelviskola nem csupán az angoltanulásban segít, hanem kiscsoportos tanulási élményt nyújt, beleértve magyar ajkú csoportokat is. A csoportok kis létszáma és az egyéni megközelítés lehetővé teszi, hogy a hallgatók hatékonyan fejlődjenek a beszéd és a nyelvtan funkcionális használatában. Az iskola minden korosztály és tudásszint számára kínál tanfolyamokat, beleértve az óvodásokat, általános és középiskolásokat, valamint átfogó tanfolyamokat felnőtteknek, különböző szinteken (A1, A2, B1, B2, C1), felkészítő kurzusokat cambridge-i vizsgákhoz (PET, FCE, CAE), IELTS-tanfolyamot, valamint üzletiangol-nyelvtanfolyamokat is. 

 

LevelUp 8K: az intelligencia fejlesztése

A LevelUp 8K egy olyan sikeres oktatási programot takar, amelyet maga Rózsa Zsombor, a Th!nk Oktatási Központ vezetője alkotott meg. A program segítségével a hét—tizennégy éves gyerekek fejleszthetik kompetenciáikat, kognitív képességeiket, készségeiket, vagyis lehetővé teszi az intellektuális képességek teljes körű fejlesztését.

A fejlett szellemi képességű gyerekek rendkívül fejlett logikai észlelőképességgel bírnak, mely lehetővé teszi számukra, hogy felismerjék és értelmezzék a körülöttünk lévő jelenségek összefüggéseit és törvényszerűségeit. Ők képesek gyorsan tanulni, és hatékonyan megbirkózni az új helyzetekkel. A LevelUp program keretében immár egy éve működik a Chessclass elnevezésű sakktanfolyam, mely bizonyítottan 60 intellektuális képességet fejleszt. Fontos kiemelni, hogy a sakk elsődleges célja nem a versenyzés, hanem az, hogy a gyerekek a mindennapi életben és a tanulás során alkalmazzák azokat a készségeket, amelyeket a sakkozás ösztönöz. A sakktábla nemcsak sakkozásra való, hanem több mint 13 000 játék is játszható rajta, és ezek közül néhányat beépítettek a programba. Az oktatás vezérelve az, hogy a gyerekeket rendszeresen új helyzetek elé állítsák, hiszen így fejleszthetik valódi mértékben a problémamegoldó készségüket. Ezzel a módszerrel próbálják szimulálni azt a változatos környezetet, amellyel a gyermekek a jövőben, a karrierjük során találkozhatnak. A jövőkutatás azt sugallja, hogy a mai gyerekek életük során évente vagy kétévente váltanak majd profilt, és a folyamatos alkalmazkodás, újraalkotás lehetőségei révén fejleszthetik kompetenciáikat minden kihívásra válaszul.

LevelUp 8K: a kisérettségi nem gond, hanem egy lehetőség

A LevelUp program részeként a nyolcadik osztályos tanulók intenzív felkészülésben részesülnek a kisérettségi vizsgára magyar nyelvből és matematikából. Városunk legkiválóbb szakemberei segítik a diákokat abban, hogy sikeresen vegyék ezt a fontos akadályt, és eljussanak a választott középiskolába. A tanfolyam részeként a diákok teszt- és vizsgahelyzet-szimulációkon is részt vesznek, így mind tudásban, mind lelkileg felkészültek lesznek a kihívásra. A LevelUp program célja, hogy a gyerekek ne csak sikeresen teljesítsék a vizsgákat, hanem magabiztosan és tudatosan irányítsák saját sorsukat, és válasszák meg azt a középiskolát, amely a legjobban megfelel az egyéni igényeiknek.

 

Flying Colors: az alkotás nagymesterei

A Flying Colors művészeti iskola a gyermeki kreativitás szárnyalását támogatja. A rajz-, festő- és szobrásztanfolyamokat az akadémikus képzőművész-festő Evetović Nora vezeti, teret adva a résztvevőknek az inspirációhoz és a kreativitáshoz. A művésznő alkotásaiból tavaly több európai nagyvárosban szerveztek kiállítást, így elmondhatjuk, hogy a gyerekek egy kiemelkedő szakembertől tanulhatnak. Az iskola célja nemcsak a technikai készségek fejlesztése, hanem a művészeti kifejezés alapeszközeinek — szín, vonal, fény, árnyék és kompozíció — a megismertetése is.

Kockica: a játék is lehet fejlesztő

A Kockica innovatív, játékos képességfejlesztő programját Rózsa Zsombor, Sándor Szilvia és Ábrahám Krisztina alkotta meg az ovisok számára. A program célja olyan intellektuális képességek fejlesztése, mint a problémamegoldás, memória, kombinációs gondolkodás és logikai készségek. Emellett támogatja a munkaszokások kialakulását, ami elengedhetetlen a sikeres iskolakezdéshez.

A Th!nk Oktatási Központ elkötelezett abban, hogy minden diák számára kifinomult és fejlesztő környezetet nyújtson, ahol a tudás és a kreativitás ötvöződik. A képzésekre a beiratkozás február 3-áig tart. Érdeklődni a 069/625-546-os vagy a 069/625-453-as telefonszámon, illetve a think.edu.hub.subotica@gmail.com e-mail-címen lehet.

(A Th!nk Oktatási Központ sajtóanyaga)

Fotók: Th!nk Oktatási Központ

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..