home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A kormány elemezni fogja, hogy szükség van-e a kisajátítási törvény módosítására
2021.12.08.
LXXVI. évf. 49. szám
A kormány elemezni fogja, hogy szükség van-e a kisajátítási törvény módosítására

A szakmai szövetségek, az üzleti élet képviselőinek és a civilek véleményét is kikérik.

A szerb kormány döntést hozott a kisajátítási törvény parlamenti eljárásból való visszavonásáról, amelyet Aleksandar Vučić államfő előzőleg visszaküldött a Szerbiai Parlamentnek. A kormány elemezni fogja, hogy szükség van-e a kisajátítási törvény módosítására, és ha úgy ítéli meg, hogy a törvényt módosítani kell, azt széles körű nyilvános vitával teszi, amelybe a közvéleményt, a szakmai szövetségeket, az üzleti élet képviselőit és a civileket is bevonják. Az ülésen a kormány javasolta továbbá a szerbiai képviselőháznak a népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló törvény módosítását.

A kormány javaslata eltörölné az aláírás hitelesítése után fizetendő díjat, és lehetővé tenné, hogy a népszavazást lebonyolító testületben a felhatalmazott beterjesztők képviselői is részt vegyenek. A javaslat szerint ugyanabban a kérdésben nem lehet majd négy évnél rövidebb időn belül népszavazást kiírni, és a szerb parlament négy éven belül nem hozhat a népszavazáson megerősítettől eltérő döntést.

Fotó: Tanjug/Slobodan Miljevic

Forrás: Szerbiai RTV, Blic

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..