home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A kiskorúak könnyeb hozzájutnak az elektronikus cigarettához
2022.09.30.
LXXVII. évf. 39. szám
A kiskorúak könnyeb hozzájutnak az elektronikus cigarettához

Az elektronikus cigaretta megengedhetetlenül könnyen hozzáférhető a 13 és 17 év közötti kiskorúak számára a kiskereskedelemben, ugyanis a boltokban és a trafikokban annak ellenére is nagyon ritka az életkor ellenőrzése, hogy a törvény tiltja a nikotintermékek 18 éven aluliak számára történő értékesítését, és jogot ad az eladónak fényképes dokumentumot kérni a személyazonosság igazolásához.

Ezt mutatta ki az a kutatás, amelyet a Roditelj (Szülő) Egyesület végzett el Szerbia szerte szeptember 5-e és 20-a között. A válaszadók többsége egyetért azzal, hogy az elektronikus cigaretta a kiskorúak számára könnyen hozzáférhető, és a vásárló életkorának ellenőrzése nélkül is beszerezhető. A felmérésben résztvevő gyerekek 83,3%-a azt állította, hogy könnyen beszerezhető az elektronikus cigaretta, és vásárláskor nem kérdezik meg, hány évesek. Csak 16,7% mondta azt, hogy ezeket a termékeket nem adják el kiskorúaknak. A szülők többsége azt válaszolta, tudja, hogy a kiskorúak könnyen megvásárolhatják ezeket a termékeket (70%), míg a maradék 30%-uk nem tud róla. Jellemző, hogy a szülők 78%-a szerint, a gyermekeik nem használnak elektronikus cigarettát. Másrészt arra a kérdésre, hogy gyermekeik barátai használják-e, a szülők 46%-a igennel válaszolt – olvashatjuk abban a közleményben, amelyet a civil szervezet a médiának juttatott el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..