home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A kis hableány orosz színekben
Talpai Lóránt
2023.03.09.
LXXVIII. évf. 10. szám
A kis hableány orosz színekben

Átfestették az ismert szobor talapzatát — Kiköltöztetik Harryt és Meghant — Kínai laboratóriumból származhat a COVID—19

Átfestették az ismert szobor talapzatát

Ismeretlen tettesek az orosz zászló színeivel, három széles csíkban fehér-kék-vörös színűre fújták le a dán főváros, Koppenhága egyik legismertebb és legnépszerűbb nevezetességének számító A kis hableány szobor kőtalapzatát. A 125 centiméteres, bronzból készült szoborról a takarítók reggelre eltávolították a festéket, még mielőtt a turisták lefényképezhették volna a műemléket. A rendőrség vandalizmusnak minősítette az esetet, a hatóságok ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. A koppenhágai Langelinie tengerparti sétányon álló, 110 éves szobrot a múltban többször is megrongálták. Több alkalommal öntötték már le festékkel, a fejét már kétszer lefűrészelték, egy alkalommal pedig a jobb kezét is levágták.


Fotó: MTI

 

Kiköltöztetik Harryt és Meghant

A windsori uralkodói rezidencia közvetlen közelében lévő nagy-britanniai otthonuk, a Frogmore Cottage elhagyására kérte az udvar Harry herceget és amerikai feleségét, Meghan hercegnőt — közölte a házaspár szóvivője. Harry — III. Károly király és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia — és Meghan jó ideje nem laknak állandó jelleggel a tíz hálószobás, műemlékvédelem alatt álló rezidencián, hiszen három éve felhagytak a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával, és Kaliforniában telepedtek le. A ház mégis az övék volt eddig, hiszen Harry néhai nagymamájától, az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében, tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynőtől kapták ajándékba esküvőjük után.

 

Kínai laboratóriumból származhat a COVID—19

Az FBI szerint a COVID—19 valószínűleg egy kínai, kormányzati ellenőrzés alatt álló laboratóriumból került ki. Christopher Wray, az FBI igazgatója egy, a Fox Newsnak adott interjúban beszélt erről. Az USA kínai nagykövete arra szólította fel az ázsiai országot, hogy legyen őszintébb a koronavírussal kapcsolatos kommunikációban. Wray szerint az FBI egy ideje arra gyanakszik, hogy a járvány egy laboratóriumi incidensből származik. Ez az első alkalom, amikor a szervezet nyilvánosan megerősítette a pandémia kialakulására vonatkozó elméletét. A laboratóriumi eredet ötlete már a járvány kezdetén felmerült, kellő bizonyíték hiányában viszont a kutatók többsége elvetette.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..