home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
„A kis Csóka körű van kerítve”
(Tha)
2016.11.18.
LXXI. évf. 46. szám
„A kis Csóka körű van kerítve”

A csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában bemutatták Borsi Ferenc A kis Csóka körű van kerítve – Észak-bánáti népdalok című könyvét. A kiadványhoz két CD-melléklet is tartozik, amelyeken a népdalokat a Csalogány asszonykórus és Rákóczi férfikórus énekli.

Az esten a könyv szerzőjén kívül részt vett a két szerkesztő, Németh István, a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézetének munkatársa, népzenekutató, Juhász Gyula, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa, a népzenei archívum gondozója, Tóth Rozália, a Csalogány asszonykórus és Sziveri Szabolcs, a Rákóczi férfikórus vezetője. A beszélgetést Szabó Gabriella újságíró vezette.

Az esemény jó hangulatához az említett két kórus fellépésén kívül a Juhász zenekar muzsikája is hozzájárult.

A rendezvényről szóló beszámolót a Bánáti Újság egyik következő számában olvashatják.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..