home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A kilencedik
2005.11.29.
LX. évf. 48. szám

Dr. Sági Zoltán Így leszünk, így vagyunk című kötetének -- 9. könyvének -- bemutatójára került sor a Magyar Házban október 18-án 19 órai kezdettel. Az író-olvasó találkozót Dévaváriné Beszédes Valéria nyitotta meg az Életjel Kiadó nevében. Elmondta, hogy 1997-től kezdődően immár a negyedik kötetét j...

Dr. Sági Zoltán Így leszünk, így vagyunk című kötetének -- 9. könyvének -- bemutatójára került sor a Magyar Házban október 18-án 19 órai kezdettel. Az író-olvasó találkozót Dévaváriné Beszédes Valéria nyitotta meg az Életjel Kiadó nevében. Elmondta, hogy 1997-től kezdődően immár a negyedik kötetét jelentették meg a szerzőnek, de már az újabb kötete is készülőben van.
Kerekes Sándor festő, a könyvek borítójának tervezője is vendége volt a műsornak. Elmondta, hogy a könyv tartalmát a szerzővel jóval a megjelenése előtt hosszú beszélgetések folyamán megvitatták, s így nem volt nehéz ihletet kapni az illusztrálásához, annál inkább, mert úgy tartja, hogy a szerző olyan időszerű témákról beszél közérthetően, olvasmányosan, hogy a kötetét bárki a kezébe veheti akár ismeretterjesztő olvasmányként is.
Ezt az állítást megerősítve a szabadkai Egészségügy Középiskola tanulói egy-egy szemelvényt olvastak fel a könyvből.
Jóllehet a könyv még tavaly megjelent, a szerzői estre csak most került sor az író elfoglaltsága miatt. (Dr. Sági Zoltán a szabadkai kórház neuropszichiátere, pszichoterapeutája, az egészségügyi középiskola tanára, lapunk munkatársa.)
A könyvről kérdezve a szerzőt Krekity Olga, lapunk szerkesztője főképp azokat a témákat koncentrált, amelyek mindnyájunkat érintenek. Így szó esett a szorongásról, a halálfélelemről, a szenvedéstől való rettegésről, a bűntudatról, valamint ezen érzelmek esetleges megelőzési lehetőségeiről.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..