home 2024. július 19., Emília napja
Online előfizetés
A kifejlett szúnyogok irtásának bejelentése
2023.09.25.
LXXVIII. évf. 38. szám
A kifejlett szúnyogok irtásának bejelentése

A Szabadka város területén a kifejlett szúnyogok földi vegyszeres irtására a nyugat-nílusi láz okozta járványhelyzet miatti szolgáltatás beszerzéséről szóló 2023.09.22-én megkötött IV-401-376/2023 számú szerződésnek megfelelően, a zombori Oris Kft. értesíti a lakosságot, hogy 2023. szeptember 27. és 2023. október 2. között földi szúnyogirtást fog végezni.  A kifejlett szúnyogok földi irtása az említett időszak első napján, kedvező időjárási viszonyok mellett, 18:00 órától 23:00 óráig történik majd, ha nem lesz csapadék, szél és túl magas hőmérséklet.

Földi irtást: Gát, Kér, Sándor, Kisbajmok, Sétaerdő, Bajnát, Prozivka, Újváros, Kertváros, Vasutas Település, Kisradanovác, Palics, Hajdújárás, Csantavér, Visnyevác és Bajmok helyi közösségekben végeznek.   

A földi szúnyogirtás ULV technológiával történik, deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, amely a méhekre is mérgező, ezért kérjük a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be vagy helyezzék ki legalább 5 kilométerrel a kezelt területen kívül. A vegyszer hatása 3 napig tart. Az Oris Kft. honlapján (www.oris.rs), illetve Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelendő területeket. További tájékoztatást a 025/515 50 55 telefonszámon lehet kérni.

Goran Išpanović
a Kommunális Ügyek Szolgálatának vezetője

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..