home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A kétéltű óriás
Talpai Lóránt
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
A kétéltű óriás

Akár három tankot is elbír az a kétéltű jármű, amelynek segítségével megoldhatónak tűnik a tengerészgyalogság partraszálló manővereinek felgyorsítása, mégpedig a támogató egységek szinte a gyalogsággal egyidejű partra tételével.

Erre a feladatra a jelenleg alkalmazott légpárnás eszközök nem alkalmasak, így egy jóval nagyobb méretű utóddal váltanák le őket. A Landing Craft Air Cushion elnevezésű légpárnás kétéltűeknek évek óta fontos szerepük van az amerikai haditengerészet partraszálló műveleteinek lebonyolításában és támogatásában, de gondot okoz a hasznos teher viszonylag kicsiny mivolta, az illetékesek ezért is dolgoznak az alternatív elképzeléseken. Ezek egyike az Ultra Heavy-Lift Amphibious Connector, mely egy helyett egyszerre akár három M1 Abrams tankot is partra tudna szállítani, kiegészítve ezt a megfelelő számú gyalogsággal, egyúttal nagymértékben megkönnyítené a leszállított eszközök és a személyzet előrehaladását is, leküzdve a part menti talaj akadályait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..