home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A kerítés, mely összeköt
Józó Mónika
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám
A kerítés, mely összeköt

Október végén ünnepélyes keretek között adták át azt a díszkerítést, amelyet az adai Műszaki Középiskola diákjai szaktanáraik segítségével készítettek.

A kerítést az iskolaműhelyben állították össze, a beépítésében pedig a Diákparlament tagjai és az iskola építésztechnikus tanulói vettek részt. A kerítés felállítása, bebetonozása, a terület kikövezése három hétig tartott. Ez alatt az idő alatt mintegy ötven diák kapcsolódott be a munkába.

Az ünnepélyes kerítésavatáson az iskola nevében Miklós Nándor igazgató köszönte meg a diákok és a tanáraik munkáját, a Diákparlament nevében pedig Peckó Egon és Miodrag Gruborović számolt be a programról, és adta át a diákoknak az iskola előtti felújított területet.

— Az adai Műszaki Középiskola rendszeresen részt vesz az Ifjúsági és Sportminisztériumnak A fiatalság nagysága (Mladi su zakon) című pályázatán, s ennek köszönhetően az idén is meg tudták valósítani a Diákparlament kezdeményezését — magyarázta Péter Krisztina, a Műszaki Középiskola tanára, egyúttal A kerítés, mely összeköt elnevezésű projektum koordinátora, majd kiemelte: a program célja, hogy az iskola körüli, már elrozsdásodott, töredezett és rendeltetésének már megfelelni képtelen kerítést egy olyan újra cseréljék, amelyre a buszra váró diákok leülhetnek, s így nem kell a járdán tolonganiuk tanítás után.

A tanulók arra is gondoltak, hogy kikövezzék az iskola előtti pad környékét, ezáltal nem kell a sárban taposniuk, ha le szeretnének ülni. Természetesen az intézmény előtti területet virágokkal és egyéb zöld növényekkel tették szebbé. A diákok a szaktanárok segítségével — és velük együtt — dolgoztak, ástak, betont kevertek és lapátoltak. Az ő munkájukat dicséri az elkészült kerítés. A több héten át tartó munka során az osztályok még inkább összekovácsolódtak, és mivel a diákok maguk is részt vettek a munkálatokban, bizonyára jobban értékelik és megóvják majd munkájuk eredményét — tette hozzá a tanárnő.

Mašulović Éva egyike volt azoknak a szaktanároknak, akik az iskola körüli munkálatokat irányították.

— A diákok nagyon lelkesek és szorgalmasak voltak, élvezték, hogy valami maradandót alkothatnak, még a zord idő sem szegte a kedvüket, és a lányok éppúgy kivették részüket a munkából, mint a fiúk.

— Örülök, hogy én is részese lehettem iskolánk környékének átalakításában. Lapátoltunk, betonoztunk és festettünk, most pedig láthatjuk mindennek az eredményét. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt mind mi csináltuk — mondta Kalmár Sándor harmadikos építésztechnikus tanuló.

A projektum az Active Független Ifjúsági Szervezet, az Észak-bánáti Körzet Forrásközpontja, az Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint az adai I. és II. helyi közösség támogatásával valósulhatott meg.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..