A kerítés, mely összeköt
Józó Mónika
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám
A kerítés, mely összeköt

Október végén ünnepélyes keretek között adták át azt a díszkerítést, amelyet az adai Műszaki Középiskola diákjai szaktanáraik segítségével készítettek.

A kerítést az iskolaműhelyben állították össze, a beépítésében pedig a Diákparlament tagjai és az iskola építésztechnikus tanulói vettek részt. A kerítés felállítása, bebetonozása, a terület kikövezése három hétig tartott. Ez alatt az idő alatt mintegy ötven diák kapcsolódott be a munkába.

Az ünnepélyes kerítésavatáson az iskola nevében Miklós Nándor igazgató köszönte meg a diákok és a tanáraik munkáját, a Diákparlament nevében pedig Peckó Egon és Miodrag Gruborović számolt be a programról, és adta át a diákoknak az iskola előtti felújított területet.

— Az adai Műszaki Középiskola rendszeresen részt vesz az Ifjúsági és Sportminisztériumnak A fiatalság nagysága (Mladi su zakon) című pályázatán, s ennek köszönhetően az idén is meg tudták valósítani a Diákparlament kezdeményezését — magyarázta Péter Krisztina, a Műszaki Középiskola tanára, egyúttal A kerítés, mely összeköt elnevezésű projektum koordinátora, majd kiemelte: a program célja, hogy az iskola körüli, már elrozsdásodott, töredezett és rendeltetésének már megfelelni képtelen kerítést egy olyan újra cseréljék, amelyre a buszra váró diákok leülhetnek, s így nem kell a járdán tolonganiuk tanítás után.

A tanulók arra is gondoltak, hogy kikövezzék az iskola előtti pad környékét, ezáltal nem kell a sárban taposniuk, ha le szeretnének ülni. Természetesen az intézmény előtti területet virágokkal és egyéb zöld növényekkel tették szebbé. A diákok a szaktanárok segítségével — és velük együtt — dolgoztak, ástak, betont kevertek és lapátoltak. Az ő munkájukat dicséri az elkészült kerítés. A több héten át tartó munka során az osztályok még inkább összekovácsolódtak, és mivel a diákok maguk is részt vettek a munkálatokban, bizonyára jobban értékelik és megóvják majd munkájuk eredményét — tette hozzá a tanárnő.

Mašulović Éva egyike volt azoknak a szaktanároknak, akik az iskola körüli munkálatokat irányították.

— A diákok nagyon lelkesek és szorgalmasak voltak, élvezték, hogy valami maradandót alkothatnak, még a zord idő sem szegte a kedvüket, és a lányok éppúgy kivették részüket a munkából, mint a fiúk.

— Örülök, hogy én is részese lehettem iskolánk környékének átalakításában. Lapátoltunk, betonoztunk és festettünk, most pedig láthatjuk mindennek az eredményét. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt mind mi csináltuk — mondta Kalmár Sándor harmadikos építésztechnikus tanuló.

A projektum az Active Független Ifjúsági Szervezet, az Észak-bánáti Körzet Forrásközpontja, az Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint az adai I. és II. helyi közösség támogatásával valósulhatott meg.

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..