home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A képzőművészet varázslatos világa
2020.08.05.
LXXV. évf. 30. szám
A képzőművészet varázslatos világa

Július első szombatján ünnepelni gyűltek össze a Szabadkai Városi Múzeumban. Nagykorúságot köszönteni, méltatni és megköszönni. A messze földön ismert és elismert EmArt Műhely ugyanis tizennyolc éve viszi világszerte jó hírét Szabadkának és az itt élő, tehetséges kis képzőművészeknek.

Az alapító, Grubanov Martinek Emília osztálytanító 2002-ben kezdett foglalkozni tizenkét gyermekkel, akkor még Studio Bravo néven az azóta sajnos elhunyt Szagmaister Zoltán magánnyomdájában. Az eltelt hosszú évek alatt Európa országain kívül Japánból, Kínából, Észak-Koreából, Indiából, Iránból, Mexikóból, Argentínából és Új-Zélandról is elismerték, díjazták a gyerekek alkotásait, és eredményeiknek hála megannyi táborban is részt vehettek. Ezek a megerősítések pedig újabb és újabb lendületet adnak a kreatív munkához, melyben pillanatnyilag hatvan 5 és 16 év közötti gyerkőc vesz részt — hetente egyszer, másfél órás foglalkozáson. Ahol — mint azt Jasmina Jovančić Vidaković, a Szabadkai Kortárs Galéria kurátora is elmondta — valódi kihívásnak tekinthető képzőművészeti technikákat is alkalmaznak, mint amilyen a grafika vagy éppen a kombinált technika.


A nagy csapat

Az ünnepségen fellépett Ivona Sarvak, az újvidéki zeneakadémia elsőéves hallgatója, Gresák Lea, az újvidéki Művészeti Akadémia elsőéves hallgatója pedig a műhelyhez kötődő emlékeit idézte fel, és természetesen Grubanov Martinek Emília is megköszönte növendékeinek a kitartó munkát. Az alkotásokból virtuális kiállítás készült, melyet a jelenlevők meg is tekinthettek.

A szervezők ezúton köszönik a Szabadkai Városi Múzeumnak, valamint Hulló István igazgatónak és Mihájlovity Bába Anikó múzeumpedagógusnak, hogy segítették az ünnepség létrejöttét. Mi pedig lapunk és gyermekrovatunk nevében kívánunk további eredményes munkát minden mostani, illetve jövőbeli műhelytagnak, és köszönjük, hogy alkotásaikat időről időre olvasóinkkal is megoszthatjuk.


Szülinapi torta helyett (Papp Korhecz Zsuzsanna felvételei)


Gresák Lea


Ivona Sarvak hegedűjátéka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..