home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A képzelet vonalai
2021.06.23.
LXXVI. évf. 25. szám
A képzelet vonalai

A képzelet vonalai címmel nyílt meg Beszédes Ernő magyarkanizsai képzőművész tárlata a helybeli Dobó Tihamér Képtárban. Az alkotó 12 év terméséből válogatta össze a kiállítás anyagául szolgáló mintegy félszáz rajzot. A képekről, az alkotás folyamatáról a művész a következőket mondta: 

–Szeretem a grafikát, de olajjal vászonra is nagyon szeretek dolgozni. Ezeken a képeken a vonalak kapták a főszerepet. Ha húzok egy egyenest, vagy hullámvonalakat, akkor azzal próbálom megjeleníteni, amit elképzeltem. Vonal vonal mellett, ez adja meg a mélységet vagy az ábra gömbszerűségét, vagyis a formát, amit megjelenítésre szánok. Némely képnek van neve, de nem kell mindig megmagyarázni, mit ábrázol az alkotás. Vannak olyan rajzaim, amikor engedem, hogy a szemlélő fantáziája kibontakozzon.

A kiállítás június hónapban a megszokott nyitvatartási rend szerint várja az érdeklődőket (hétfőn, kedden és szerdán 9 és 15, csütörtökön és pénteken 13 és 19 óra között), míg júliusban előre megbeszélt időpontokban nyitják ki a képtárat. Az érdeklődők hívják a Cnesa 024 873 043-as telefonszámát.

(Forrás: A magyarkanizsai önkormányzat sajtószolgálata)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..