home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A jövő múltja
T. L.
2013.07.03.
LXVIII. évf. 27. szám
A jövő múltja

Neumann János lánya Magyarországon — NATO Tiger Meet, 2013 — Robotzenekar Japánból — Két és fél méteres képátlójú televízió a Sharptól — Videofeltöltés már az Instagrammon is

Neumann János lánya Magyarországon

Marina von Neumann Whitman A jövő múltja elnevezésű konferencia díszvendége volt Budapesten. A világhírű tudós lányát Áder János, Magyarország köztársasági elnöke fogadta. Ezt követően Ma-rina von Neumann Whitman Szegeden tartott előadást az informatika-történeti kiállítás szakmai megnyitása alkalmából rendezett konferencián. Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában megtartott előadásában a többi között bemutatta és dedikálta A marslakó lánya című, az Egyesült Államokban tavaly megjelent könyvét, amelyet a 110 éve született Neumann Jánosról és önmagáról írt.

NATO Tiger Meet, 2013

Minden évben megrendezik a NATO egyesített légierejének gyakorlatát, a Tiger Meetet. Az idei eseménynek a Norvég Királyi Légierő ørlandi légibázisa adott otthont. A színpompás, különleges festésű repülőgépek számos repülési feladatot teljesítettek. A kéthetes hadgyakorlaton és az úgynevezett Tiger Air Show-n a tigris festésű gépek számítottak a fő látványosságnak. A gyakorlatok végén különféle kategóriákban díjazták a részvevő országok századait. Az idei esztendőben a cseh Gripen gépek Tiger Meet-festése aratta a legnagyobb sikert.

Robotzenekar Japánból

Japánban teljesen megváltoztatnák a hagyományos zenekarok felállását, robotzenészeket csempésznének be ugyanis zenészek helyett a zenekarokba. A robotok azonban nem elektronikusan generált zenét művelnek: hajlékony karjukkal, ujjaikkal játszanak. A gitáros például nem kevesebb, mint hetvennyolc ujjal pengeti hangszerét, a dobos pedig a zenélésen kívül misztikus fényeket is képes kibocsátani. A robotzenekarnak eleven, azaz élő tagjai is vannak, két fiatal énekesnő és egy táncosnő személyében.

Két és fél méteres képátlójú televízió a Sharptól

Hamarosan megvásárolható a Sharp kolosszális LED televíziója. A 90 colos televízió több mint 1,2 méter magas, és csaknem 2,3 méteres a képátlója. Az AQUOS LC-90LE757 3D LED TV néven futó óriás a világ legnagyobb, sorozatgyártásban készülő televíziója. A készülék hatalmas méretéhez képest meglehetősen könnyű, mivel nagyon vékony a képernyője. Alig 64 kiló a súlya, és legvastagabb pontja sem több 12 cm-nél, így a falra is könnyen felszerelhető. Az igazi moziélmény eléréséhez, illetve az optimális színminőség és részletgazdagság élvezetéhez a készüléktől legalább 3,5 méteres távolságban ajánlott letelepedni. Aki a jövőben meg szeretné vásárolni az új Sharp televíziót, annak körülbelül 13 500 eurót kell félretennie.

Videofeltöltés már az Instagrammon is

Videofunkcióval bővült az Instagram nevű fotómegosztó platform. A 2010 októberében elindított és azóta rendkívül gyorsan növekvő Instagram aktív felhasználóinak száma az idén érte el a 100 milliós álomhatárt. A cég fejlesztői — a népszerűséget kihasználva — bevezették a videomegosztó funkciót. Az újítás pillanatok alatt rendkívül felkapottá vált, hiszen a felhasználók felvételei  elárasztották a platformot. A cég szóvivője közölte: a funkció bevezetését követő 24 órában összesen ötmillió klipet töltöttek fel. Amennyiben valaki az összes anyagot meg akarná nézni, ehhez évekre lenne szüksége.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..