home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A játék kohéziós ereje
Martinek Imre
2009.06.03.
LXIV. évf. 22. szám
A játék kohéziós ereje

Rajtra készen
Ezt a pechet, még egy Pókember! - Ifj. Alföldi József fotóiEgy rendezvény sikerességére mindenekelőtt annak tömegessége utal. S ha végül megvalósul, az utánajárással, kilincseléssel, szponzorok keresésével és még milliónyi miegymással teletűzdelt hónapok keservei fejet...

Rajtra készen

Ezt a pechet, még egy Pókember! - Ifj. Alföldi József fotói

Egy rendezvény sikerességére mindenekelőtt annak tömegessége utal. S ha végül megvalósul, az utánajárással, kilincseléssel, szponzorok keresésével és még milliónyi miegymással teletűzdelt hónapok keservei fejet hajtva adnak helyet az örömnek. Az alvéget a felvéggel egybekapcsoló megmozdulás sikerélményének, melynek rojtolódzó szálai valójában egy évekkel ezelőtt nyugalmazott, ám nyughatatlan temperamentumú rajztanárnő kezében futnak össze.
Huszadik alkalommal vette kezébe a játék kohéziós erejét hirdető májusi karnevál megszervezését Széchenyi Jolán Torontálvásárhelyen. A rendezvényt ezúttal is felkarolta a helyi közösség és több magánszemély, vállalkozó. Nevezési sorszámot kértek maguknak a helybeli Moša Pijade iskola és a Kolibri óvoda növendékei, s a gondterhelt mindennapokat, ha csak egy röpke órára is, de feledni óhajtó felnőttek. Visszatérő vendégként érkeztek a cserépaljaiak, a nagylajosfalviak, az újozoraiak, a pancsovai Jovan Bandur középfokú zeneiskola fiatal rézfúvósai... Színes forgatag fiákerezett, villanyvonatozott, vagy egyszerűen csak gyalogszerrel bandukolt végig a hársillatú főutcán az eperfás Vásártérig.
Ott pedig volt minden: hűsítő árnyék, alkalmi kulturális műsor, mézeskalács-bazár, felfújható fellegvár, pörköltfőző verseny hatvannégy üstjéből magasba röppenő, ízlelőbimbókat cirógató vastag illatgomoly...

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..