home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A járványhelyzet tovább romlik
2020.07.20.
LXXV. évf. 29. szám
A járványhelyzet tovább romlik

Rendkívül komolyan kell venni és betartani a köztársasági és a városi válságtörzsek által hozott utasításokat és intézkedéseket ahhoz, hogy elkerüljük azt, hogy a helyzet irányíthatatlanná váljon, mint az sok más városban megtörtént.

A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos járványhelyzet az Észak-bácskai körzet területén igen kedvezőtlen, és az ország többi részéhez hasonlóan tovább romlik.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet jelentése szerint a járvány kezdete óta a Szabadkai Önkormányzat területén összesen 173 személy fertőződött meg a koronavírussal, Topolyán 50-en, míg Kishegyes területén 5-en betegedtek meg.

A Szabadkai Közkórház mai beszámolója szerint az elmúlt 24 órában a kórház tüdőgondozó covid ambulanciáján összesen 23 olyan pácienst vizsgáltak meg, akik a Covid-19 klinikai kórképének megfelelő tünetekkel jelentkeztek. Közülük 14-et tartottak bent kórházi kezelése, így az intézményben összesen 77 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek.  Hat páciens a Covid egység intenzív részlegén tartózkodik, két középkorú beteg pedig súlyos állapotban, lélegeztetőgépen van. A kórházi kezelésen lévő többi beteg állapota stabil.

A tegnapi nap folyamán 10 páciens hagyta el a kórházat és a továbbiakban otthoni karanténban és további megfigyelésen lesznek.

A Szabadkai Közkórház dolgozói között nincs új igazoltan fertőzött, a Szabadkai Gerontológiai Központban viszont sajnos 11 lakó koronavírus-tesztje pozitív lett, akik enyhébb tüneteket mutatnak és állapotuk stabil, illetve három dolgozónál is beigazolódott a fertőzés, ők jelenleg házi karanténban vannak.

Még egyszer felszólítjuk a lakosságot, hogy vegyék komolyan a helyzetet és értsék meg, hogy az óvintézkedéseket a lehető legmagasabb szintre kell emelnünk. Az ajánlásoknak és intézkedéseknek semmi értelmük nincs, ha azokat nem alkalmazzuk a gyakorlatban, ez pedig nem csak a személyes védelemre irányuló intézkedésekre vonatkozik, hanem a gyülekezésekre és az egymástól való távolságtartásra is úgy a parkokban, a játszótereken, szabadidős pályákon mint a fitnesz központokban és konditermekben is, illetve a többi intézkedésre is, mert csak mindezek betartásával tudjuk megakadályozni a fertőzés további terjedését, és megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy minél előbb visszatérjünk a normális kerékvágásba.



Fotó: Szalai Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..