home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A húsvéti hagyományokat éltető pályázatot hirdetett a Duna
2024.03.27.
LXXIX.. évf. 13. szám
A húsvéti hagyományokat éltető pályázatot hirdetett a Duna

A közmédia Húsvét alkalmából tojásdíszítő pályázatot írt ki. A saját készítésű alkotásokról készült fotókat március 31-ig várják a husvet@mtva.hu címre, hogy húsvéthétfőn a Duna egésznapos tematikus műsorfolyamában kihirdesse a Kárpát-medence legszebbjét.

A húsvét elmaradhatatlan eleme a locsolásért ajándékba járó díszített tojás. A hagyományőrzés jegyében a Duna a Kárpát-medence legszebb tojásának elkészítésére hirdetett pályázatot. A versenyre bármilyen technikával készült alkotás nevezhető. A pályaművek természetes anyagok felhasználása segítségével is a szivárvány valamennyi színében pompázhatnak: a kékhez vörös káposzta, kékszőlő vagy vörösáfonya, a narancshoz reszelt sárgarépa, míg a zöldhöz petrezselyem vagy spenót szükséges. A fekete kávéval barna, a céklalével rózsaszín, a lilahagyma héjával pedig lila árnyalat érhető el. A felszínükre viasszal rajzolt motívum, növény- vagy virágminta, sőt akár karcolat is kerülhet, de lehet patkolt, hímzett, vagy akár szalvétatechnikával dekorált. A felhívás célja az ünnep színesítése mellett a közös családi készülődésre és szórakoztató kikapcsolódásra ösztönzés.

A tojásokról készült fotókat a husvet@mtva.hu e-mail címre várja a csatorna március 31., vasárnap éjfélig. További részletek a mediaklikk.hu/csaladbarat oldalon olvashatók. A Kárpát-medence legszebbjét készítő pályázó édes ajándékcsomagot nyer, és alkotását bemutatja a Duna a húsvéthétfői élő műsorfolyamában.

Húsvét a Kárpát-medencében – húsvéthétfőn a Dunán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..