home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A horvátországi magyarok ismét bizonyították élni akarásukat
Pannon RTV
2021.05.10.
LXXVI. évf. 18. szám
A horvátországi magyarok ismét bizonyították élni akarásukat

A nemzet egyik legkisebb, de legerősebb közössége, a horvátországi magyaroké, ismét bizonyította élni akarását - mondta Potápi Árpád János a drávaszögi Kopácson, ahol közösségi házat avattak fel.

A magyar nemzetpolitikai államtitkár hozzátette, ha nincsen nemzeti összefogás, széttagoltság van, és ha különböző pártokra szavaznak az emberek, akkor elveszítjük a fő célt, és kiesünk minden olyan döntéshozatali szervből, amelyben ott kell lenni.

Csak az összefogás ereje mutathatja meg egyrészt a magyarságnak, másrészt a többségi nemzetnek, hogy velünk számolni kell, politikai tényezőnek számítunk, és csak az erős politikai intézményrendszer hozhatja el azt, hogy a többi intézmény is erős tudjon lenni - fogalmazott a politikus. Kiemelte: a gazdasági programnak köszönhetően is megerősödött a horvátországi magyar közösség. Ma már fejlődő és egyre gyarapodó, gazdagodó horvátországi magyar közösségről beszélhetünk - mondta az államtitkár.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Örülök annak, hogy a horvátországi magyarság az elmúlt időszakban bizonyította azt, hogy élni akar és itt akar maradni a szülőföldjén. Egy újabb beruházás átadásán lehetünk jelen itt Kopácson. A tavalyi évben átadtuk a magyar kormány támogatásával a kopácsi tangazdaság és ifjúsági központot, és e melletti telken pedig a horvát kormány segítségével egy közösségi házat tudunk most avatni. Mindkét beruházás az itt élő embereknek az életerejét bizonyítja és azt, hogy a HMDK, Jankovics Róbert képviselő úr pedig az érdekeiket megfelelő súllyal módon tudja képviselni a horvát parlamentben.”


Fotó: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..