home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A hét végén falunapot és templombúcsút ünnepelnek Muzslyán
Borbély Tivadar
2016.09.06.
LXXI. évf. 35. szám
A hét végén falunapot és templombúcsút ünnepelnek Muzslyán

Muzslya az idén ünnepli fennállásának 126. évfordulóját. A szervezők — a helyi közösség tanácsa, a civil szervezetek és egyesületek — ezúttal is gazdag és sokrétű programokkal várják az érdeklődőket.

Csütörtökön, szeptember 8-án 17 órától a Lehel Sportközpont kézilabdapályáján bajnoki női kézilabda-mérkőzést tartanak.

18 órai kezdettel hivatalosan megnyitják a Vöröskereszt helyi szervezetének új helyiségét (a néhai Piros Csizma udvarában).

Pénteken, szeptember 9-én 17 órától a Lehel Sportközpont kézilabdapályáján sor kerül egy kézilabdatornára, melyen a nagybecskereki Proleter és muzslyai Lehel Női Kézilabdaklub játékosai mérkőznek majd meg.

17 óra 30 perckor a Magyar Házban közös kiállítás nyílik, melyen több szervezet, egyesület, intézmény és önálló alkotó mutatkozik be.

18 óra 30 perctől szentmisét szolgáltatnak a Mária neve templomban, amely a helybeli zeneművészek hangversenyével zárul.

Szombaton, szeptember 10-én 10 órától ünnepi szentmisére kerül sor a Mária neve templomban, melyet a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében díszülés követ, ahol kiosztják a falu díjait azon személyeknek, akik az elmúlt évek folyamán legtöbbet tettek a faluért és öregbítették annak hírnevét.

A Lehel Sportközpont labdarúgópályáján két bajnoki labdarúgó-mérkőzést játszanak: 10 órai kezdettel a Lehel legfiatalabb játékosai, 14 órától pedig a klub ifjúsági korosztályának legjobbjai lépnek a pályára.

15 órától a RÉMUSZ Hagyományápolók Egyesülete csirkepaprikás-főző versenyt rendez a helyi közösség épületének udvarában.

16 órától sakktorna a Nők Klubjában.

17 órától a Lehel Sportközpont labdarúgópályáján barátságos labdarúgó-mérkőzés (öregfiúk). A művelődési egyesület nagytermében pedig kultúrműsor, amelynek keretében a helyi közösség képviselői hivatalosan is megnyitják a falunapot és a templombúcsút. Az előadás idején a helybeli amatőr képzőművészek (MAKK) szervezésében hagyományosan nyilvános, szabadtéri rajzolást és festést tartanak a gyerekek számára a Magyar Ház épülete előtt.

18 óra 30 perctől szentmise a Mária neve templomban, mely után fellépnek a Don Bosco ifjúsági kórus és zenekar fiatal és tehetséges tagjai.

Szombaton a helyi közösség épülete előtti téren koncertek várják a látogatókat. Előzenekarként 20 órától fellép a szabadkai Voz együttes, melyet a szintén szabadkai Night Cruisers Band követ 22 órától. Mindenkit sok szeretettel várunk!


Night Cruisers Band


Vasárnap, szeptember 11-én 10 órától szentmisét szolgáltatnak a Mária neve templomban, bajnoki labdarúgó-mérkőzést (legfiatalabb korosztály) rendeznek a Lehel Sportközpont labdarúgópályáján, valamint szabadtéri rajzolást és festést tartanak a gyerekek számára a Magyar Ház épülete előtt.

11 órától szentmise a Tóth István utcai Szávió Szent Domonkos-templomban.

16 óra 30 perctől bajnoki labdarúgó-mérkőzés (felnőtt csapatok), majd 18 óra 30 perctől szentmise a Mária neve templomban.

A közös kiállítás pénteken 17 órától 22 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10 órától 22 óráig tekinthető meg.

A házigazdák és a szervezők minden kedves vendéget szívesen látnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..