home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A helyzet valóban továbbra is rendkívüli Szabadkán
2021.02.08.
LXXVI. évf. 5. szám
A helyzet valóban továbbra is rendkívüli Szabadkán

Stevan Bakić, Szabadka polgármesterének felhívása

Tisztelt Szabadkai Lakosok!

 

Ezúton kérem Önöket, hogy mindannyian járuljunk hozzá városunk járványhelyzetének javításához. Fontos, hogy továbbra is tiszteletben tartsuk az összes járványvédelmi intézkedést, mert távol van még a COVID 19 vírus okozta világjárvány vége.

Mint az ismeretes, tavaly november 26-án hoztam határozatot a rendkívüli helyzet kihirdetéséről Szabadka város egész területére, amely még hatályban van. Nem szűntettük meg, mert a helyzet valóban továbbra is rendkívüli. A Válságkezelő Városi Törzskar napi rendszerességgel követi a helyzetet és nyilvánvaló, hogy ismét emelkedik a fertőzöttek száma.

Az egészség és az élet megóvása érdekében, a Közkórház és az Egészségház orvosaira és a többi dolgozójára nehezedő nyomás csökkentése érdekében, valamint Szabadka gazdasági és társadalmi élete érdekében, továbbra is felelősségteljesen kell viselkednünk és tiszteletben kell tartanunk azokat az egyszerű elveket, mint a nagyobb létszámú gyülekezés elkerülése, a szükséges távolság betartása, a maszkviselés és a fokozott higiénia.

Jól halad az oltakozás városunkban, de azon polgártársaim számára is nyomatékosítanom kell, akik az első oltást felvették, hogy a teljes védelmet csak a második oltás után két héttel várhatják, és annak a ténynek ellenére sem mellőzhetik semmiképpen a védelmi intézkedéseket, hogy felvették a vakcinát.   

Kérek minden szabadkai lakost, hogy jelentkezzen a védőoltásra az eKözigazgatás https://imunizacija.euprava.gov.rs/ felületén, vagy a 0800 222 334 telefonszámon, mert városunk lakossága 70-90%-ának immunizációja nélkül nem érhetjük el a vírus teljes mértékű leküzdését közegünkben.  

Szabadka eddig, nagyságához és kultúrájához méltó magas fokú felelősséget és komolyságot tanúsított. Így kell folytatnunk az elkövetkező időszakban is, hogy a küzdelem végére érjünk és győzhessünk!

Szabadka,

2021. február 8.

 Stevan Bakić

 polgármester

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..