home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A határellenőrzés visszaállítása
2023.10.19.
LXXVIII. évf. 42. szám
A határellenőrzés visszaállítása

Az év eleje óta a Szlovéniával határos olasz tartományba 16 ezer illegális bevándorló érkezett, egész Olaszországba pedig összesen 140 ezren, 85 százalékkal többen, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Éppen ezért biztonsági okokból, az Európában és a Közel-Keleten megváltozott helyzet miatt, határellenőrzést vezet be Olaszország a Szlovéniával közös határán.

A határellenőrzés október 21-től lép életbe, és tíz napig tart. Az intézkedés a határidő lejárta után meghosszabbítható.

A szlovén külügyminiszter viszont azt erősítette meg, hogy országa felfüggeszti a schengeni megállapodást, és visszaállítja a határellenőrzést a Horvátországgal és Magyarországgal közös határszakaszon. A szlovén miniszter azt nem akarta elárulni, hogy a rendőrség mikor kezdi meg a határellenőrzést, erről még tárgyalni kell az Európai Bizottsággal. A kormány már jóváhagyta az intézkedést, melyet rövidesen az EB-nek is továbbítanak, de az alkalmazásának megkezdésére még nincs meg a dátum.

Forrás: MTI, 24.hu, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..