home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A harmadik év
2021.12.14.
LXXVI. évf. 49. szám
A harmadik év

A szabadkai zsinagóga idei évének megörökített pillanatai.

Tisztelt Látogatóink, kedves Barátaink!

Mindig is hittem abban, hogy a boldogság valódi titka az, ha örömünket leljük a mindennapi élet apró mozzanataiban. Jelentéktelennek tűnő pillanatok, egy-egy találkozás, kézszorítás, egy jól elvégzett munkafolyamat, a frissen lekaszált fű illata, egy életre keltett hangszer, egy messziről érkezett látogató csodálata, mind-mind apró mozzanat. De fontosabb, mint gondolnánk.

Alapítványunk idei éve újra egy igazi sikertörténet. És itt most nem elsősorban a statisztikák által kimutatható eredményekről beszélek, hanem a mindennapok színesebbé tételének sikereiről. Tavaly ilyenkor azt reméltük, a 2021-es év végén, a járvány lecsitulásárul fogunk írni. Sajnos nem így alakult, de ennek ellenére, egyre több országból érkeztek hozzánk, és a világtérkép évről-évre egyre színesebb. Brazília, Mexikó, Egyesült Arab Emírségek, Argentína, az idei év meglepetései, de az Egyesült Államok nagyvárosaiba, és természetesen Európa szinte minden pontjára eljutott a szabadkai zsinagógában megélt és megörökített pillanatok szépsége.


Fotó: Facebook

Legnagyobb örömünk az idén mégis az, hogy újjáépült zsinagógánk Wegenstein orgonája is. Ezzel befejeződött az épület teljes körű felújítási folyamata. Köszönet illeti meg mindezért Magyarország kormányát, az orgona újjáépítésének anyagi és szakmai támogatásáért, a Magyar Nemzeti Tanácsot pedig a munkálatok koordinálásáért és orgonaavató hangversenyünk támogatásáért is.

Ez utóbbi mellett számos, magas színvonalú komolyzenei hangverseny helyszíne voltunk idén is. Őszinte szeretettel köszönjük a szervezők és a fellépők szorgalmát, szakértelmét, a nézőközönségnek, hallgatóságnak pedig a részvételt.

Nagy büszkeség számunkra az idén, hogy egyre komolyabb sajtóházak veszik fel velünk a kapcsolatot és érdeklődnek a zsinagóga működtetésének folyamatairól, az épület életre keltett múltjának körülményeiről, rendezvényeinkről, terveinkről. Komoly visszajelzés ez Alapítványunk számára.

Fogadják sok szeretettel harmadik évünk megörökített pillanatait. Remélem örömmel lapozzák majd a szabadkai zsinagóga idei évének mindennapi, apró mozzanatait.

Illés Hajnalka

a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány koordinátora

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..