home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A hangjegyek kombinációjának száma végtelen
Zvekán Péter
2015.06.29.
LXX. évf. 25. szám
A hangjegyek kombinációjának száma végtelen

A zeneiparban az a csodálatos, hogy szinte biztos: mindig születtek, és mindig is fognak születni új dalok és előadók! A hangjegyek kombinációjának száma végtelen, így a zeneszerzőknek csupán annyi a feladatuk, hogy jól rakják őket össze. Az idén is rengeteg az új előadó és szerzemény, íme néhány…

Odett: Holdfényexpressz

Odett legutóbbi, Jó nagy csend című dala után a rajongóknak nem kellett sokat várniuk a következő fülbemászó alkotásra, hiszen már itt is van az újdonság!

Az énekesnő a következőképpen nyilatkozott új daláról: „A Holdfényexpresszt egy olyan nyárindítónak szántuk, amely nélkül nem múlhatnak el a fesztiválok napfelkeltéi és a Balatonon töltött hosszú hétvégék stégen fekvős, hullócsillag-kémlelős éjszakái sem.”

Az biztos, hogy ebben a dalban is rögtön felismerhető a tipikus Odett-hangzás, de hogy mekkorát fog szólni a forró hónapokban, az még a jövő titka.

Rita Ora: Poison



500 000 eladott album, 4 millió eladott kislemez, 150 millió dalstream világszerte, négy #1 kislemez Nagy-Britanniában, szupersztárokkal való közreműködés — a többi közt Iggy Azalea Black Widow, Charli XCX Doing It, Charles Hamilton New York Raining című számában —, Brit Awards- és MTV Awards- jelölések, turnézás olyan szupersztárokkal, mint Drake és a Coldplay, szereplés a brit The Voice című műsorban, Oscar-díj-jelölés és fellépés a díjátadó gálán, cameoszerep A szürke 50 árnyalata című filmben és nemzetközi reklámszerződések.

Ezt felsorolni is sok, hát még végigcsinálni. Márpedig így festenek Rita Ora napjai, aki emellett folyamatosan dolgozik az új kislemezek megjelenésén is. A legújabb dala a Poison, mely az énekesnő idén megjelenő második stúdióalbumának felvezető kislemeze, egyfajta előhírnöke. A Poison szerzője Julia Michaels, aki olyan előadókkal dolgozik együtt, mint Demi Lovato, a Fifth Harmony vagy Nicole Scherzinger. A dal producere pedig Sir Nolan volt, aki többek között Justin Bieberrel, Lil Wayne-nel vagy Kelly Clarksonnal is együttműködött már.

Little Mix: Black Magic

A DNA, a Move és a Wings című slágereket jegyző, 2011-ben alakult Little Mix egy kis hallgatás után visszatért! A világ egyik legismertebb lányzenekara — Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock és Jade Thirwall — hamarosan megjelenteti a harmadik stúdióalbumát, melynek első kislemeze a Black Magic. Ez az eddigi „legslágeresebb” hangzású dal, mely valaha is kikerült a lányok kezei közül. A szerzője Ed Drewett és Camille Purcell, a producer pedig a mostanában felkapott, új norvég duó, az Electric.

Bemutatkozik a JOCO!

Az indie pop duót két lánytestvér alkotja: Josepha (ének, dob) és Cosima (ének, zongora, gitár) — innen is jött az együttes elnevezése. A lányok az idén már olyan újoncoknak rendezett fesztiválokon is felléptek, mint az Eurosonic Hollandiában vagy az Europavox Franciaországban.

Június 8-án jelent meg a JOCO Horizon című debütáló albuma, mely a legendás Abbey Road Studiosban készült el mindössze két nap alatt. A producer a Grammy-díjas Steve Orchard, aki korábban Paul McCartney-val, a Coldplayjel és Björkkel is dolgozott már együtt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..