home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A hamis bejelentések pánikot és rendbontást eredményeznek
2023.05.08.
LXXVIII. évf. 18. szám
A hamis bejelentések pánikot és rendbontást eredményeznek

Szerbiában a hétvége előtt a rendőrségnek 25 intézkedést kellett végrehajtani olyan diákincidensek miatt, amikor a tanulók valamilyen módon megpróbálták utánozni a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában lövöldöző fiút. Emellett hamis bejelentések is érkeztek a rendőrséghez.

Az esetek közé tartozik, amikor egy 2007-es születésű lány késsel vágott meg egy diákot és egy tanárt egy belgrádi iskolában. Az obrenovaci Jefimija Általános Iskolában a belgrádi áldozatok előtti tiszteletadás után az egyik diák elővett egy játékpisztolyt és hadonászni kezdett vele. A kiskorú diák apját a rendőrök letartóztatták.

Olyan bejelentés is érkezett a belgrádi rendőrségre, miszerint a Desanka Maksimović Általános Iskola egy tanulója listát készített azokról a diáktársairól, akiket állítólag meg akart ölni. Kaluđerica településen a Miloje Vasić Általános Iskola egyik diákja a közösségi oldalakon arról írt, hogy megpróbálná utánozni a szerdai tragédia elkövetőjét.

Az iskolai lövöldözésről hamis videó jelent meg a közösségi hálón. A Belügyminisztérium intenzíven dolgozik a felvétel készítőjének előállításán, mely méginkább felzaklatta a közvéleményt.

Letartóztatták azt a férfit ia, aki azzal fenyegetőzött, hogy fog egy puskát és megöl mindenkit Rumában.
Egy kislányt informatív beszélgetésre vittek be, mert az egyik közösségi oldalon az iskolai lövöldözés áldozatain gúnyolódott, és a gyilkost dicsőítette. Újvidéken három 15-16 éves kiskorút tartóztattak le, mert a gyanú szerint fenyegető üzeneteket írtak a közösségi felületeken, és fegyverekről töltöttek fel képeket, amelyeket állításuk szerint elvisznek majd az iskolába. Nišben letartóztattak egy 17 éves fiatalt, aki azt üzente a közösségi oldalán, hogy a városban másnap több mint 30 embert megölnek.

Két házkutatás során Velika Planában és Čačakon nagyobb mennyiségű fegyvert és lőszert foglalt le a rendőrség. Két személyt tartóztattak le illegális fegyvertartás, - kereskedelem, illetve robbanószerek készítésének alapos gyanújával.

A kialakult helyzetre való tekintettel, az ügyészség közleményben arra kért minden polgárt, hagyjanak fel a hamis bejelentésekkel, ugyanis a pánikkeltés és a hamis bejelentés bűncselekménynek minősül.

 

Forrás: 021.rs, Vajdaság Ma, Pannon RTV

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..