home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A halálbüntetés visszaállításához alkotmánymódosításra lenne szükség
2024.04.09.
LXXIX. évf. 14. szám
A halálbüntetés visszaállításához alkotmánymódosításra lenne szükség

Aleksandar Vučić szerb államfő a kétéves Danka Ilić meggyilkolását kommentálva azt mondta, javasolni fogja a kormánynak a halálbüntetés visszaállítását a legsúlyosabb bűncselekmények esetén. Ezzel kapcsolatban megszólalt Ivica Dačić szerb külügyminiszter is.

Lehet, hogy Aleksandar Vučić szerb államfő javaslatát, amely szerint vissza kellene állítani a halálbüntetést Szerbiában, az állampolgárok többsége is támogatná egy esetleges népszavazás során, de életbe léptetéséhez alkotmánymódosításra lenne szükség, ami hosszadalmas folyamat – jelentette ki a Pink Televízióban.

A halálbüntetés 1804 és 2002 között szerepelt a kiszabható ítéletek között a szerb büntető törvénykönyvben, az utolsó halálos ítéletet 1992. február 14-én hajtották végre. Utoljára 2001-ben született halálbüntetést kiszabó ítélet, ezt azonban később 40 évnyi letöltendő börtönbüntetésre módosították.

A halálbüntetést 2002-ben eltörölték, azóta a legsúlyosabb kiszabható ítélet 40 évig terjedő börtönbüntetés.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..