home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
A gyermek, a szülő, a család érték
(Tha)
2016.02.01.
LXXI. évf. 4. szám
A gyermek, a szülő, a család érték

Magyarországon a Családbarát Médiáért díj rangos elismerése azoknak az újságíróknak, akik a nyomtatott, az elektronikus vagy az online sajtóban következetesen kiállnak a családi élet értékei mellett. Az ötletet tíz évvel ezelőtt a Képmás magazin szerkesztősége hívta életre, a díjat a Média a Családért Alapítvány osztja ki.

Az ismert médiaszakemberekből álló zsűri a megjelent, rádióban elhangzott, tévében sugárzott anyagok közül havonta egy-egy pályaművet választ ki, így végül tizenkét jelölt verseng az 500 000 forintos fődíjért, a közönségdíjért és az értékes különdíjakért. A jó hír az, hogy az idei évben már a külhoni magyar újságírók riportjaira is számítanak. A szervezők egyelőre háromtagú határon túli kuratóriumot jelöltek ki — a Felvidékről Neszméri Tünde, a Szabad Újság főszerkesztő-helyettese, Erdélyből Csinta Samu független újságíró, Vajdaságból Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztő-helyettese —, akik a saját régiójukból tehetnek ajánlatot.

A 2015. évi Családbarát Médiáért díjat január 21-én adták át Budapesten, a Várkert Bazárban megtartott rendezvényen, ahol bejelentették, hogy a nemes vetélkedést kiterjesztik a határon túlra is. Az ünnepi esemény házigazdája Süveges Gergő volt.

Az egybegyűlteket Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára köszöntötte. A személyes hangot sem nélkülöző beszédét az érték-e az értéksemlegesség kérdése köré építette. Szavaival arra késztette a jelenlévőket, hogy gondolkozzanak el, jó-e, érdemes-e értéksemlegesen élnünk. Tekinthetünk-e a társadalomra kizárólag az egyének, az individuumok összességeként, vagy látnunk kell mögöttük a családot, a közösséget?

Lévai Anikó

A díjakat Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége adta át. A bírálóbizottság Vándor Évának ítélte oda a fődíjat a Vs.hu oldalon megjelent, A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság című cikkéért. Az újságíró abból indult ki, hogy az erősebbik nem tagjait ritkán kérdezik meg arról, milyen apának lenni, ezért ő ezt megtette.

Szám Katalin

Az összejövetel jó alkalom volt arra, hogy átadják a Kedves Nagyi! pályázat elismeréseit is. Szám Katalin, a Média a Családért Alapítvány elnöke, a Képmás családmagazin főszerkesztője elmondta, az elsődleges cél az unoka-nagyszülő kapcsolat bemutatása volt levelek és fényképek segítségével.

Szalóki Ági

A hangulatos esten fellépett Szalóki Ági, akit Juhász Gábor kísért gitáron, György Anna Jászai Mari-díjas színművész és a Bolyki Brothers együttes.

Bolyki Brothers

Tóth Lívia fotói 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..