home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A gyerek nem akadály
Bíró Tímea
2017.11.30.
LXXII. évf. 48. szám
A gyerek nem akadály

Huszka Szandy igazi példakép lehet a nők számára. Elmondása szerint mindig a határokat feszegeti, és ez meg is látszik az életfelfogásán, valamint az alakján, amikor a dobogó legfelső fokán áll.

— Másfél évvel ezelőtt belenéztem a tükörbe, és nem tetszett, amit láttam. Elhatároztam, hogy változtatok. Az elején elmentem futni, kerékpároztunk a családdal, tornáztam, és egyik napról a másikra lecseréltem a cukrot és a finomított lisztet. Nagy példaképem volt a táplálkozás terén Schobert Norbi, a mozgás terén pedig Rubint Réka. Követtem őket, igyekeztem az ő tanácsaik szerint élni, és így tettem három-négy hónapig. Egyre többen kérdezték, hogy miért nem adok órákat, és akkor elkezdtem Szandy Fittet tartani Noszán és még több településen. Sokan nem voltak elég kitartóak, ezért abbahagyták az edzést. Ma már csak Ludason tartok órákat, ahol nagyon kitartóak a lányok, és egy éve együtt tornázunk heti két alkalommal. Ezután egy nyereményjátékon nyertem egy havi bérletet az egyik edzőterembe, ennek nagyon megörültem, és a saját óráim mellett heti háromszor elmentem edzeni. Az első hónapban edzőt fogadtam, mert fogalmam sem volt a gépek használatáról.

Kifogást a legkönnyebb találni, és leggyakrabban az időhiányra fogjuk a mozgás halasztását vagy teljes elvetését. Szandi két gyermek édesanyjaként mégis tud időt szánni az edzésre.

— Az elején ők is velem mozogtak, hiszen olyan családi programokat szerveztünk, amelyeken mozogni lehet. A lányom járt is velem az edzésekre, ám veszített a lelkesedéséből, a fiam pedig még korábban letért erről az útról. A kamaszok még másként állnak hozzá a tornához. Amíg ők játszottak vagy tanultak, addig én elmentem futni, sőt, olyan is van, hogy valaki a gyerekével végez guggolást. Természetesen ez csak azután kivitelezhető, hogy a gyerek elér egy bizonyos kort. Szandy úgy döntött, hogy kipróbálja magát egy testépítőversenyen, melyen harmincöt év alatti anyukák mérik össze a külsejüket.

— Tapasztalatszerzés céljából mentem el, szerettem volna belekóstolni abba a világba. Mivel nagyon megtetszett, elhatároztam, hogy máskor is részt veszek a versenyen, és első helyezést értem el a Kriko Kupa 6.0-án, fitness modell anyuka kategóriában. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, és tudom, hogy alaposan megdolgoztam érte. Egy felkészülés két-három hónapig is eltarthat, viszont a következő megmérettetésre fél évig fogok készülni. A verseny előtti száz nap az, amit szigorúan be kell tartani. Figyelni kell a grammra pontos szénhidrát-, fehérje- és zsírbevitelre. Cukrosat és fehér lisztet nem szabad fogyasztani. Egy idő után fejből megtanulja az ember, hogy melyik táplálék miből mennyit tartalmaz. Fontosak a kardioedzések is, én a minél nagyobb súlyok használatát ajánlom. Tévhit, hogy nagy súlyokkal elférfiasodik a test. A felkészülés a verseny előtti két-három hétben szigorodik, hiszen szénhidrátmegvonás és jelentős vízhajtás következik, amit úgy kell elképzelni, hogy napi hat liter vizet kell meginni. Emellett tojásfehérjét, csirkemellet, halat és salátát lehet enni, sózni viszont nem szabad. Ez az idegrendszert is megviseli, viszont érdemes belefogni, kimenni a versenyre, és elérni a célunkat. Az ember már azzal nyer, ha eljut ide, és felléphet a színpadra. Semmi sem lehetetlen, csak küzdeni kell az álmainkért.

Aki követni szeretné Szandyt, az megteheti a Facebook közösségi oldalon a Szandy FITT csoporthoz csatlakozva, ahol jótanácsokkal és lelkesítő bejegyzésekkel támogat mindenkit, hogy elérje a kitűzött célját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..