home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A fiatalok továbbtanulásra való ösztönzése
(—)
2015.10.18.
LXX. évf. 41. szám
A fiatalok továbbtanulásra való ösztönzése

Ünnepélyes keretek között írták alá a felsőoktatásiösztöndíj-szerződéseket az elsőéves és a demonstrátor hallgatók az újvidéki Európa Kollégiumban

A Magyar Nemzeti Tanács immár öt éve útjára indított felsőoktatási ösztöndíjprogramjának idei első pályázati kiírásán nyertes 300 elsőéves egyetemi és főiskolai hallgató, valamint 52 felsőbb éves demonstrátor hallgató írta alá ösztöndíjszerződését az újvidéki Európa Kollégium dísztermében.

Az újvidéki Európa Kollégiumban megtartott ünnepségen Hajnal Jenő, az MNT elnöke elmondta, hogy az oktatásfejlesztési stratégia egyik legfontosabb eleme az öt éve útjára indított felsőoktatási ösztöndíjprogram, melynek célja a vajdasági magyar fiatalok továbbtanulásra való ösztönzése szülőföldjükön. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség, illetve a Tartományi Képviselőház elnöke az eseményen a helyszínre, vagyis az Európa Kollégiumra hívta fel a figyelmet, mely épületbe az első lakók ebben a tanévben költöztek be. Pásztor szerint az új hely az örökség megtartása mellett annak gazdagítása is. Az eseményen Pirityiné Szabó Judit, a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője Potápi Árpád János államtitkár levelét olvasta fel.

Hajnal Jenő, az MNT elnöke okleveleket adott át a 2014/2015-ös tanév legsikeresebb demonstrátorainak, akik egyrészt a tanulmányaik során, másrészt pedig a fiatalabb generációkkal való foglalkozás terén is kimagasló eredményeket értek el, és közülük néhányan az idei tanévben is részt vehetnek a mentorprogramban.

A nyitókép Ótos András felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..