A felnövekvő generáció hitével
2021.06.07.
LXXVI. évf. 22. szám
A felnövekvő generáció hitével

Lélekemelő közösségi élményben volt része annak, aki ott volt június 6-án a kupuszinai-bácskertesi Szent Anna templomban és annak kertjében emelt Turul-szobornál tartott központi emlékezésen. 

Ünnepi beszédet mondott Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke. Az eseményt megtisztelte jelenlétével mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Kiss Tóth Erika, a VMMSZ alelnöke, továbbá dr. Úri Emese, köztársasági parlamenti képviselő, Dubacz Éva tartományi képviselő, Pelt Iona, tartományi segédtitkár, dr. Goretić Vámoser Györgyi, a zombori VKT VMSZ- frakciójának vezetője. 

Az ünnepi szentmisét ft. Kurin István mutatta be, majd a templomkertben emelt Turul-emlékműnél Pásztor István ünnepi beszédében egyebek mellett a következőket hangsúlyozta:

–Ameddig az újabb és újabb felnövekvő nemzedék bizonyítani kívánja a nemzethez való tartozását, hozzájárulását ahhoz, hogy megmaradjunk, talpon maradjunk, ameddig van önbecsülésünk, ameddig másokat is becsülünk, elvárva másoktól, hogy ezt kapjuk vissza, ameddig partnerséget építünk, ameddig megpróbálunk egymással szót érteni és annak erőt és támogatást adni, ami összekötő bennünket, addig ennek a közösségnek van múltja, jelene és jövője is – hallottuk a VMSZ elnökétől.

A művelődési műsorban Csizmadia Anna, többszörösen díjazott népdalénekes, Kupuszina büszkesége énekelt, valamint közreműködött Csernai Panna versmondó, a helyi Krajcárka népdalkör, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptánccsoportja.

A Turulnál elhelyezte az emlékezés virágait Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke, mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének képviselete, a testvértelepülés, Hercegszántó küldöttsége, a Kárpát-medencei magyar Iskolatalálkozó, a Dunatáj Egyesülés, a kupuszinai Petőfi Sándor ME, a helyi közösség, a helyi és a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület, a József Attila Általános Iskola, a Szent Anna egyházközség, a Szent György Lovagrend, a gombosi Arany János MME, a Kuckó Gyermeksarok képviselete. 

Forrás: Nyugat-Bácska Portál

Fotók forrása: Nyugat-Bácska Portál

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..