home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A félelmetes, mégis vicces tökvicsori
Kónya-Kovács Otíla
2023.11.15.
LXXVIII. évf. 46. szám
A félelmetes, mégis vicces tökvicsori

Tökfesztivált tartottak a gyerekeknek Muzslyán, a Magyar Házban, ahol a rossz idő ellenére szép számban jelentek meg az érdeklődők. Volt ott tökfaragás, tökvicsori-készítés, tökfestés…

A nap sikerességéhez a felnőttek is hozzájárultak, akik különféle tökös süteményekkel kedveskedtek a kis alkotóknak. A VMSZ muzslyai szervezetének tagjai, a Női Fórum lelkes hölgyei és mások is bekapcsolódtak a munkába, hiszen legalább tizenöt fajta édes kalácsból lehetett kóstolgatni.

Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke is megjelent az eseményen, és a zsűrizésbe is besegített. Mivel nem igazán tudtak dönteni, mely munkák lehetnének a legkiemelkedőbbek, mindegyik gyermeket megjutalmazták.

— Nagyon fontos, hogy a falubeli hölgyek, legyenek ők tanítónők vagy a VMSZ Női Fórumának tagjai, az időszakhoz illő kreatív programokat találjanak ki, amelyekkel nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek az érdeklődését is felkeltik. A tökfaragás kihívás, főleg az alsósoknak meg a kisebbeknek, de egyben érdekes időtöltés is. Az ötlet megszületésénél az volt a cél, hogy valamilyen hiánypótló tevékenységet kínáljunk fel. Jó volt látni az alkotásba belemerülő gyerekeket, az pedig, hogy több fajta tökös rétest, kalácsot megkóstolhattunk, bizonyítja, hogy a hölgyek időt, illetve fáradságot nem sajnálva készültek erre az eseményre — nyilatkozta Kovács Elvira.

Vidrács Krisztina, az egyik fő szervező, a VMSZ helyi szervezetének elnöke, a Női Fórum tagja elmondta, ezúttal is — mint mostanság minden hasonló rendezvényen — kialakítottak egy szépen dekorált úgynevezett szelfisarkot, ahol mindenki meg is örökíthette az összejövetel hangulatát.

— Az ilyen esős, őszi időben is szeretnénk egy kicsit színesebbé tenni a muzslyai gyermekek mindennapjait. Mivel mindig nagyon jó volt a visszajelzés, az idén újra megszerveztük a Töknapot, mert a gyerekek nagyon élvezik a tökfaragást és az ehhez kapcsolódó kreatív kézműves-foglalkozásokat. Úgy gondoltuk, két év kimaradás után folytatjuk ezt a hagyományt. A mai napon az iskolás diákokat vártuk, vannak itt alsósok, felsősök egyaránt, akik otthonról is hozhattak tököt, mely a falusi környezetben szinte minden kertben megtalálható, de mi is készültünk, és az asztalokon várta őket a kisebb-nagyobb termés. A rendezvényt versenyjellegűnek hirdettük, de végül minden gyermeket megajándékoztunk, és sokféle süteménnyel is kedveskedtünk a jelenlévőknek.   

A gyerekek valóban bemutatták, mire képesek! Igaz, időnként meg kellett küzdeniük a kemény héjú tökkel, de végül kifarigcsálták, hogy létrejöjjön a tökvicsori, a kissé félelmetes, mégis vicces tökfej. Voltak, akik inkább csak lerajzolták, illetve megfestették az elképzelésüket, és ezek a munkák is nagyon szépre sikeredtek. Balerina, táncos (tök)lány, a Jégvarázs című rajzfilm hóember hősének hű mása, sőt, a tökből készült Hófehérke és a hét törpe is ott sorakozott az alkotások között.

Summa summarum: ez a nap — mindenki örömére és javára — valóban (tök) jóra sikeredett!

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..