home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A farsangi időben
Bacsik Lőrinc Natália
2022.02.25.
LXXVII. évf. 8. szám
A farsangi időben

A farsangi időszak nem múlhat el mulatság, farsangi fánk, jelmezbe bújás nélkül. Magyarcsernyén az Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében mulatságot rendeztek a gyermekek számára.

A lányok leginkább jégkirálynős, boszorkányos, ördögös, unikornisos, pillangós jelmezben jelentek meg, a fiúk vadásznak, Pókembernek, bűvésznek, méhésznek, varázslónak öltöztek. De sokan állatos (macska, tigris, nyúl, medve stb.) maskarát öltöttek magukra. Minden jelmez remek és ötletes volt. A belépő egy tányér, tálca fánk volt, melyet később el is fogyaszthattak a résztvevők. A fánkos svédasztal mindenki tetszését elnyerte, a szorgos kezű anyukáknak, apukáknak, nagyiknak köszönhetően lehetett válogatni, ízlelgetni.

A játékos, zenés foglalkozásokat az óbecsei házaspár, Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó tartotta, két fiatal, Anna és Misi segítségével. A farsangi táncházban a gyerekek népi játékokat és polgári táncokat tanulhattak, a program végén egy kis rábaközi ugrós is volt. A muzsikáról az óbecsei Fokos zenekar három tagja gondoskodott, akik hangszerbemutatót is tartottak. Sterbik László hegedűn, Szerda Balázs brácsán, Jovánovity Péter nagybőgőn játszott.

Néhány anyuka a következőket mondta a rendezvénnyel kapcsolatban:

Helfrih Tímea (Tóba): — Imádták a lányok ezt a csodálatos délutánt, alig várták már, hogy indulhassunk Csernyére. A délelőtti fánksütésben is nagy szerepük volt, a jelmezeket is örömmel vették fel. Az egyik kislányom tigrisnek, a másik hóembernek öltözött. A játékokat viccesnek találták, főleg a kecskés tetszett nekik.

Petes Erika (Újvidék): — Újvidéken élünk, de ezt a hetet Csernyén töltöttük a szüleimnél. Laura, a három és fél éves lányom, lelkesen készült, pillangó akart lenni. A jelmez tervezésében és készítésében a nagyszülők is részt vettek, a nagymama fánkot sütött. Laurának nagyon tetszett a táncház, örülök, hogy alkalma volt megismerkedni ezzel a hagyománnyal.

Jójárt Réka (Tóba): — Érdekes, mozgalmas programot szerveztek nekünk a farsangi bál keretében, kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Sokan nem tudják pontosan, mikor van a farsang, és mit is ünneplünk ilyenkor, de azért nagyon szeretik az iskolai jelmezbálokat. Ezekben a kis falvakban szükség van az ilyen eseményekre.

Szilágyi Emese (Magyarcsernye): — Amióta óvodába jár a kislányom, rengeteg programon vett részt, köztük most a jelmezbálon. Felhúztuk a bőrkabátot, bőrcsizmát, napszemüveget, és elindultunk. Az utcán a nénik, bácsik csak ámultak és dicsérték. Ő meg mindenkinek elmesélte, hogy ő a rocker lány. Ilyen élmény nem mindennap adatik meg, és ez meg is marad bennünk.

A szervezők elégedettek lehetnek, hiszen egy különleges, vidám délutánt sikerült varázsolni. A megjelent 50 gyerek még napokig mesél majd róla, s talán már azt is fontolgatják, jövőre milyen jelmezbe bújnak.

Fotó: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..