home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A farm, ahol élünk
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2020.05.21.
LXXV. évf. 20. szám
A farm, ahol élünk

Idilli virtuális utazás egy kaliforniai családi otthonba

Talán már mindannyian éreztük, hogy milyen nyugalmas, meghitt lehet egy nagy térrel körülvett otthonban élni. Távol a rohanó élettől, a rengeteg autótól, ott, ahol a csend honol.

Így volt ezzel a floridai Tamlyn is. Családjával hétvégi kirándulásra indultak, amikor megpillantottak egy farmot, melyet azonnal a magukénak éreztek. Miért ne tölthetnék itt a hétköznapjaikat, messze a város zajától? — merült fel a kérdés. Nem sokat tétlenkedtek, gyorsan sikerült megvásárolniuk a jelentős átalakításra szoruló, csodálatos farmot.

Az épület teljesen el volt hanyagolva, és időt, energiát nem spórolva fogtak hozzá a felújításhoz. Nagyon sok természetes anyagot használtak, ami nem meglepő, hiszen egy farmról beszélünk.

A ház külső része fehér lambériával van befedve, fehér, oszlopos tornáca van, a virágoskertet szintén fehér fakerítés veszi körül.

Bent ugyancsak fehér falak uralják a teret, a pompás padlót vörösfenyő lécekkel burkolták, valamint diófa polcok és lambéria található a falakon. A natúr kiegészítőket itt-ott megtöri a réz — lámpák, dekorációs tárgyak formájában. A nappaliban barna szőrmével borított fotelekkel és bőrkanapékkal törekedtek a kényelemre.

A konyhában a sötétzöld bútorok dominálnak, melyek uralmát az inoxelemek törik meg. Nem zsúfolták tele bútorokkal a helyiséget, de minden bizonnyal nem is volt rá szükség, hiszen nagy térről van szó. A dupla tűzhely arra enged következtetni, hogy ez a helyiség nem látványkonyhaként funkcionál, hanem valóban itt készülnek az ételek. Az ablak alatti mosogató pedig a mosogatással járó munka unalmát töri meg, hiszen közben gyönyörű látvány tárul elénk. A konyhasziget felett belógnak a rézlámpák, valamint a tárolófelületek felett a réz falikarok. Érdekes keveredése ez a natúrnak, az inoxnak és a réznek, ám a látvány mégis egységes.

Függönyöket csak a hálószobákban látunk. A család két lánygyermekének szobája ugyancsak a természetesség jegyében van berendezve. A kovácsoltvas ágyak között kovácsoltvas asztalka helyezkedik el, mely tárolásra hivatott, dekorációként pedig fehér ágytakarók és fehér lenfüggöny látható az ablakokon.

A szülői hálóban szintúgy a réz és a természetes anyagok dominálnak, semmi túlbútorozottság!

A fürdőt is a kényelem jellemzi. Látványos tusolóját apró mozaikmintás csempével borították. A mosdó rendkívül egyszerű, mégis pontosan megfelel a környezetének. Ebben a helyiségben újra találkozunk a konyhában látott mohazöld színnel, mégpedig lambéria formájában.

A házban leginkább a földszínek dominálnak — a barna, a vörös és a zöld árnyalatokat fehérrel és fémkiegészítőkkel teszik hangsúlyossá.

Az egész ház elképesztően letisztult és otthonos, mellőzve a művieskedést, az erőltetettséget. A bútorokat és a kiegészítőket ízlésesen válogatták össze, miközben a természetességről sem feledkeztek meg, így a ház minden szeglete nyugalmat áraszt, és az az érzésünk, hogy itt varázslatos lehet az élet.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..