home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A családbarát sajtó ünnepe
Tóth Lívia
2020.01.19.
LXXV. évf. 3. szám
A családbarát sajtó ünnepe

Immár 14. alkalommal tüntették ki a családbarát témával foglalkozó anyaországi újságírókat, és negyedik éve jutalmazzák a külhoni újságírókat is. A díjat a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin hozta létre.

A szakmai elismeréseket ezúttal egy különleges hangulatú helyszínen, a budapesti Operaház hamarosan megnyíló új játszóhelyén, a kőbányai Eiffel Műhelyházban adták át. A gála házigazdája Szám Kati, a Képmás főszerkesztője, és Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója volt. Jómagam a külhoni zsűri tagjaként vettem részt a nagyszerű eseményen.

— Azért vagyunk ma itt, hogy a médiát ünnepeljük. Nem a legerősebben harsogó, a botrányt híresztelő és a sztárok csillámporától látványos médiát, hanem azt, amely az emberért, a családokért van — hangzott el Szám Kati köszöntőjében.

Lévai Anikó fővédnök a megnyitóbeszédében missziós tevékenységnek nevezte a Média a Családért Alapítvány tevékenységét, amely egyben szilárd állásfoglalás a család, a házasság és a gyermekvállalás mellett.

— Vannak, akik úgy gondolják, hogy a család egy leáldozóban lévő műfaj, egy „old school” modell, és helyettesíthető mással. Pedig a családra még nem találtak fel applikációt, mert a családot nem lehet helyettesíteni semmivel. A családra nem írható algoritmus, annyiféle, ahányfélék mi vagyunk, egyedi, akárcsak az ujjlenyomatunk — hallottuk Lévai Anikótól.

Dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára is hangsúlyozta, a családnak nincs alternatívája, hiszen az életünk legfontosabb adottsága és feladata, erőforrása és kihívása.

— A család az emberi élet, boldogság, siker meghatározó tényezője. De a legnagyobb hiba, ha a családot csak rózsaszín szemüvegen át nézzük, mint egy csokoládéreklámot. A családok valódi csodája, hogy nem egyszerűek és nem mindig tökéletesek. A Média a Családért-díj a valódi családok történeteit ismeri el, ünnepelve azt, ami mindennapjaink legnagyobb nehézsége és legfontosabb kincse, jövőt adó háttere és előtere egyaránt – foglalta össze a díj jelentőségét dr. Aczél Petra.

Idén az 1 millió forintra emelt Média a Családért-díjat Zirig Árpád vehette át a Csak az reszel neked almát, aki szeret című írásáért, amely a Magyar Konyha magazinban jelent meg. Az elismerést annak támogatója, Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója adta át.

A Külhoni Média a Családért-díjat ezúttal B. Vida Júlia kapta a felvidéki ma7 médiacsalád oldalán közölt Hanna és Kincső az első pillanattól a családunkhoz tartozik című riportjáért. Az ugyancsak egymillió forintos jutalmat Péti Márton, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese és Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője nyújtotta át a nyertesnek.

A Külhoni Média a Családért-díj tizenkét Kárpát-medencei jelöltje között volt Vajdaságból Bíró Tímea, a Hét Nap, valamint Jenei Klementina és Gruik Zsuzsa, a Magyar Szó újságírója. Bíró Tímeának a legjobbak közé beválogatott Naplementéig a szabadban című írása 2019 májusában jelent meg lapunkban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának különdíját dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős államtitkár-helyettes adta át Benkő Andreának, a Kossuth Rádió szerkesztőjének.

A Média a Családért-díjhoz közönségszavazás kapcsolódik, és ezúttal a magyarországi jelöltek mellett a külhoniakra is lehetett szavazni. A magyarországi közönségszavazás győztese Zubor Rozália lett, aki a Family.hu-n megjelent cikkével vett részt a versenyben. A külhoni jelöltek közül a legtöbb szavazatot Péter Beáta kapta a liget.ro oldalán megjelent írásáért. Mindketten a négycsillagos alsópáhoki Kolping Hotelben tölthetnek el egy családi hétvégét. Az ünnepség végén Molnár-Bánffy Kata a Képmás magazin lapigazgatója megköszönte az újságírók munkáját és a támogatók felelős hozzáállását a családbarát média ügyéhez, valamint bejelentette, a 2020. évi Média a Családért-díj támogatója a Magyar Telekom lesz.

A díjátadó műsorát az Operaház gyermek és felnőtt művészei tették színessé, hangulatossá.

Forrás: Képmás magazin.
Fotó: Páczai Tamás és Jónás Jácint


A legjobb anyaországi és külhoni írást az alábbi linkeken olvashatják:

http://magyarkonyhaonline.hu/alapanyagok/csak-az-reszel-almat-aki-igazan-szeret
https://ma7.sk/tajaink/hanna-es-kincso-az-elso-pillanattol-a-csaladunkhoz-tartozik

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..