home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
„A család támogatása — a gyermek legjobb támogatása"
Borbély Tivadar
2015.10.08.
LXX. évf. 40. szám
„A család támogatása — a gyermek legjobb támogatása"

A Gyermekhét rendezvényei Muzslyán — A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola mindkét épületében és a Hófehérke Óvodában október első hetében került sor a Gyermekhét elnevezésű rendezvénysorozatra.

Az idei esemény keretében — melynek mottója A család támogatása — a gyermek legjobb támogatása volt — az iskola és az óvoda munkatársai sokrétű, tartalmas programmal kedveskedtek a legkisebbeknek. A szervezők megkülönböztetett figyelmet fordítottak a család mint az emberi közösség, a társadalmi együttélés alappillére és a családi értékek — a tisztelet, a megértés, az őszinteség és a szeretet — bemutatására.

Az iskola tanulói a régi fazekasmesterség, a gölöncsérezés alapjaiból kaphattak egy kis ízelítőt. Lépésről lépésre nyomon követhették a kerámiák formázását, majd ki is próbálhatták, mekkora kézügyességet igényel ezeknek a tárgyaknak az elkészítése. A helybeli női klub tagjai rögtönzött hímzéstanfolyamot tartottak, melyen lányok és fiúk is szép számban részt vettek. Dorogi Erzsébet tanító néninek köszönhetően a diákok megfigyelhették és elsajátíthatták a kukoricacsuhéból készült babák, karácsonyi díszek, angyalkák előállítási technikáját. Ezenkívül rendeztek még kosárfonó tanfolyamot, kirakodóvásárt, kisállat-kiállítást, sportvetélkedőket és ügyességi játékokat is.

A Hófehérke Óvodában a rendezvénysorozat a gyermekek jogainak ismertetésével és barátkozási nappal kezdődött, melyen vendégül látták a nagybecskereki Kolibri Óvoda növendékeit. A kicsinyek a szülőkkel és a nagyszülőkkel együtt alkottak, kézműveskedtek, játszottak.

A Muzslyai Amatőr Képzőműveszeti Klub (MAKK) az idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Mivel tagjai a klub megalakulása óta fontosnak tartják a rajzolás, a festészet megszerettetését a fiatalokkal, egy óriásfestményt ajándékoztak az óvodának.

















Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..