home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A chilei cserék nagy napja
2014.06.14.
LXIX. évf. 24. szám

Chile–Ausztrália 3:1 (2:1) – Pinilla és Beausejour...

B csoport, 1. forduló

Chile–Ausztrália 3:1 (2:1)

Góllövők: Alexis Sánchez a 11., Valdivia a 14., Beausejour a 92., illetve Cahill a 44. percben.

Cuiabá, Arena Pantanal, 40 275 néző, vezette:  Doué (elefántcsontparti)

CHILE: Bravo – Mena, Medel, Jara – Isla, Vidal (F. Gutiérrez), Valdivia (Beausejour), Aránguiz, Díaz – A. Sánchez, E. Vargas (Pinilla). 

AUSZTRÁLIA: Ryan – Franjic (McGowan), Davidson, Spiranovic, Wilkinson – Bresciano (Troisi), Jedinak – Milligan, T. Cahill, Oar (Halloran) – Leckie.

Negyedóra elteltével a gyors passzokkal játszó chileiek kétgólos előnyre tettek szert: Alexis Sánchez a rövid sarokba, Valdivia pedig a léc alá lőtt. Az első félidőben osztálykülönbség volt a két csapat között, az ausztrálok sokáig nem voltak egyenrangú ellenfelei a motiváltan játszó chileieknek. A 44. percben azonban derült égből villámcsapásként érkezett az ausztrál gól, miután egy jobboldali beadásra Cahill ugrott a legmagasabbra és fejese a hálóban kötött ki. A folytatásban már az ausztrálok játszottak veszélyesebben, a két csapat közötti különbség eltűnt, gólt is szereztek, de az elefántcsontparti bíró les miatt – jogosan – nem adta meg a találatot. A hajrára csökkent az ausztrál nyomás, és a két chilei cserejátékos, Pinilla és Beausejour akciója után az utóbbi lapos lövéssel beállította a végeredményt. Chile ezzel a győzelemmel nyomást helyezett a címvédő spanyolokra, de lényegesen jobb játék kell ahhoz, hogy a második fordulóban a világbajnokot is legyőzzék.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..