home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
A „bűnös” miniszoknya
(Összeállította:TALPAI Lóránt)
2016.01.17.
LXXI. évf. 2. szám
A „bűnös” miniszoknya

Egyre több helyen tiltanák be a miniszoknyát Németországban — Észak-Korea hidrogénbombát robbantott? — Magyarországra látogatott a brit miniszterelnök

Egyre több helyen tiltanák be a miniszoknyát Németországban

Németországban szilveszter éjszakáján több száz nővel erőszakoskodtak arab, illetve észak-afrikai térségből származó férfiak. A német kormány, illetve a sajtó egy része napokig próbálta eltitkolni a világ elől az eseményeket. Mint ismeretes, már 516-ra emelkedett a feljelentések száma Kölnben és Hamburgban. Az erőszakos cselekmények miatt bizonyos német politikusok azon nyomban ötletelésbe kezdtek. Természetesen, a megszokott módon, nem a bűncselekményekkel foglalkoznak, hanem a viselkedési szabályzat drasztikus módosításával próbálkoznak. Henriette Reker, Köln polgármestere például a február 4-ei karnevál előtt magatartási szabályokat szabna a nők számára. Ennek értelmében egykarnyi távolságot kell tartaniuk az idegenektől, egy csoportban kell mozogniuk, és nem szabad hagyniuk, hogy elválasszák őket egymástól. A legelképesztőbb javaslattal Pockingban álltak elő. Ott arra kérik a szülőket, ne engedjék, hogy a lányok miniszoknyában és átlátszó blúzban menjenek iskolába. Mindeközben menesztették Köln rendőrfőkapitányát.

Észak-Korea hidrogénbombát robbantott?

Észak-Koreában, az állami televízióban jelentették be azt a hírt, amely szerint az ország „teljes sikerrel” tesztelt egy miniatürizált hidrogénbombát, amivel „újabb szintre lépett nukleáris ereje”. Phenjan azt is kijelentette, hogy továbbra is fejleszteni fogja nukleáris programját annak érdekében, hogy megvédje magát az Egyesült Államok ellenséges lépéseitől. A robbanást a szomszédos Dél-Koreában is érezték. A dél-koreai és a kínai földtani intézet arról számolt be, hogy egy Richter-skála szerinti 4,9 és 5,1 közötti erősségű, emberi tevékenység, feltételezhetően robbanás okozta földrengést észleltek a felszín alatt, Észak-Korea északkeleti részén, nem messze Kildzsu városától, melynek körzetében található a legfőbb észak-koreai nukleáris kísérleti központ is. A szöuli kormány kiadott egy közleményt, mely szerint mindent meg fog tenni, hogy északi szomszédja megfizessen a nukleáris kísérletért. Kína és az Egyesült Államok viszont kételkedve fogadta a hírt, mely szerint hidrogénbomba robbant volna, mondván: Észak-Korea még nincs azon a technikai fejlettségi szinten. Ettől függetlenül összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa.

Magyarországra látogatott a brit miniszterelnök

David Cameron brit kormányfő Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel találkozott Budapesten. A megbeszélés után a két politikus közös sajtótájékoztatót tartott. David Cameron szerint Nagy-Britanniának és Magyarországnak hasonló elképzelései vannak az EU-ról. A brit kormányfő emellett kiemelte a szubszidiaritás jelentőségét és azt, hogy fair play szabályok legyenek, azaz egyenlő bánásmódban részesüljenek az eurózónán belüli és az azon kívüli tagállamok. „Mindketten erős Európát akarunk!” — jelentette ki Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a menekültválság kapcsán kifejtette: „Mi nem migránsok vagyunk az Egyesült Királyságban, hanem uniós állampolgárok, akik szabadon vállalhatnak munkát bárhol az Európai Unióban. A magyarok nem élősködni mennek Nagy-Britanniába, hanem dolgozni akarnak, és jól is dolgoznak” — mondta a magyar kormányfő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..